Gerijpte baksucade met chimichurri
3/4 personen
30 minuten

Gerijpte baksucade met chimichurri

Baksucade is een zeer smaakvol stukje vlees. Het vlees van de Black Angus koe kenmerkt zich door een marmering en een karakteristieke lekkere smaak! Ben je Black Angus fan? Dan moet je dit geprobeerd hebben. De Black Angus Baksucade is 28 dagen gerijpt en moet je kort bereiden op de BBQ of in de pan. De Black Angus koe wordt 120 dagen graan gevoerd, dit zorgt voor een zachte en volle smaak van het vlees. 

Bij de Baksucade maken we een chimichurri. Chimichurri is een heerlijke dressing welke je zelf maakt, deze dressing komt vanuit Argentinië. Wij helpen je graag met dit recept, tot in de winkel!

 

Dit heb je nodig

  • 500 gram gerijpte baksucade (Black Angus)
  • Zwarte peper / (gerookt) zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui 
  • 1 bosje platte peterselie (15 gram)
  • ½ bosje oregano 
  • ¼ bosje koriander 
  • 8 takjes tijm
  • 1 rode chili peper
  • Zwarte peper
  • 15 eetlepels olijfolie extra vierge 
  • 2 eetlepels rode wijnazijn

En zo maak je het

  • Begin de dag of een aantal uren van te voren met de chimichurri. De chimichurri kan dan lekker intrekken, deze wordt dan nog lekkerder. Als je gasten er zijn, hoef je last minute niet veel meer te doen!
  • Snij de tenen knoflook, de ui, de rode peper en alle kruiden heel klein.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  • Doe alles in een kommetje en meng met de olijfolie en de rode wijnazijn. 
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Is de chimichurri nog te dik? Voeg dan wat olijfolie toe.
  • Peper en zout de baksucade. Wij gebruiken gerookt zeezout voor de ultieme smaak explosie! 
  • Bak de Baksucade tot een kern temperatuur van 48 graden voor rose. De baksucade is heerlijk te bereiden in de pan of op de BBQ. 
  • Laat de baksucade rusten. Snij de Baksucade in dunne reepjes en doe de chimichurri er in een dikkere streep op. 
  • Je kan dit gerecht als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren. 
  • Eet smakelijk!