Groentelasagne met kippendijvlees
2/3 personen
45 minuten

Groentelasagne met kippendijvlees

Een lekkere groentelasagne met kipgehakt. Het gehakt maak je zelf van kipdijvlees, een super lekker stukje vlees.

We hebben gekozen voor lasagnebladen van de Italiaan. Deze lasagnebladen zijn lekker dun. 

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 2/3 personen

  • 350 gram Kipdijvlees (Tante Door)
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram wilde spinazie
  • 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 100 ml (koks)room
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • Lasagnebladen (Italiaanse dunne, zijn het lekkerst)
  • 500 ml bouillon (kip of groente)
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • Peper + zout
  • 2,5 el roomboter

 

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui, snij de tenen knoflook fijn, de courgette in dunne, gelijke plakken en haal de harde stukken van de wilde spinazie af.
  • Grill de plakken courgette in een grillpan een paar minuten.
  • Doe het kippendijvlees in de mixer/blender met scherpe messen. Binnen een paar minuten is het dijvlees mooi gemalen gehakt geworden. Rul het gehakt vervolgens in een aparte pan met ene klein beetje olijfolie en peper/zout. Let op: zorg voor een grove structuur van het vlees, laat de messen niet te lang draaien.
  • Doe de roomboter in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de bloem toe en roer het geheel 1 minuut door elkaar. Zorg voor een glad mengsel, er mogen geen klontje in de roux zitten.
  • Voeg vervolgens de bouillon in klein scheutjes toe en blijf roeren, totdat het een mooie saus is. (de dikte van yoghurt)
  • Voeg de Italiaanse kruiden, kipgehakt en de wilde spinazie toe. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de (koks)room toe en laat een paar minuten zachtjes koken.
  • Lasagne opbouwen in de ovenschaal, begin met een laagje saus, courgette, lasagnebladen, etc etc. eindig met de saus en de kaas.
  • Doe de lasagne in de oven 25-30 minuten. De lasagne is ook lekker om de volgende dag op te warmen.

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Pieve di spaltenna chiainte classico 2009 uit Toscane