Lamshaas met gegrilde courgette salade
3/4 personen
15 minuten

Lamshaas met gegrilde courgette salade

Een heerlijk en makkelijk recept, lekker genieten van dit zomerse gerecht. De lamshaas in dit gerecht hebben wij al voor je gemarineerd. Lamshaas hoeft maar heel kort gebakken te worden, we zorgen eerst dat de gegrilde courgette salade klaar staat met een frisse yoghurtdressing. Deze yoghurtdressing maken we ook zelf. De salade vullen we met courgette, aubergine, doperwten, komkommer en gemende sla. De doperwten zijn nu vers van het land super lekker. Je kan ook doperwten uit de vriezer gebruiken. De salade kan je koud of lauw warm eten. De lamshaas bakken we als laatste, deze serveren we warm op de groenten. 

In dit recept gebruiken we het lamsvlees van eigen vee. Wij vinden het belangrijk dat het vlees wat wij verkopen van goede afkomst is, dat het een goed leven heeft gehad en dat er geen antibiotica gebruikt wordt. We kruiden de lamshaas met een marinade van olijfolie, rozemarijn, knoflook en tijm.

 

Dit heb je nodig

  • 400-500 gram lamshaas, gemarineerd
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 150 gram doperwten (vers, lekker nu in het seizoen)
  • 100 gram gemende sla (rucola/veldsla)
  • ¾ Komkommer
  • 4 takjes dille, 1 citroen
  • 75 gram Amandelen, ongezout
  • (Gerookt) zeezout, Peper
  • Olijfolie

  • Yoghurt dressing: 
  • 150 ml Griekse yoghurt of volle kwark
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes dille
  • ¼ komkommer
  • 1 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Gegrilde courgette salade:
  • Snij de aubergine en courgette in gelijke plakken, ongeveer 0.5 cm dik.
  • Besmeer de plakken courgette en aubergine met een kwastje licht met olijfolie. Peper en zout de plakken.
  • Verwarm de (grill)pan en grill de courgette en aubergine plakken 2.5 minuut per kant, dus 5 minuten totaal. Laat de groenten afkoelen.
  • Roerbak de doperwten gaar in 5-7 minuten.
  • Snij de komkommer (3/4) in dunne plakken en halveer de plakken (halve maantjes).
  • Snij de dille fijn (totaal 8 takjes). Bewaar de helft voor de yoghurt dressing.
  • Doe de komkommer, courgette, aubergine en de helft van de dille in een saladekom.

  • Yoghurt dressing:
  • Doe de yoghurt/kwark in een bakje. Rasp ¼ komkommer erbij.
  • Snij de knoflook fijn. Voeg de olijfolie, knoflook, dille en mosterd toe. Proef af met peper en zout.

  • De lamshaas moet heel kort gebakken. De lamshaas is het lekkerst als het rose-medium wordt gegeten. De bereidingstijd van de lamshaas is totaal 5-7 minuten. (kerntemperatuur van 55-58 graden)
  • Hak de amandelen in grove stukken en voeg toe aan de salade.
  • Proef de salade af met citroensap, peper en zout.
  • Serveer de groenten met de yoghurtdressing apart en snij de lamshaas er mooi bovenop.
  • Eet smakelijk!