Pizza van de BBQ (of uit de oven :-))
20 minuten

Pizza van de BBQ (of uit de oven :-))

Bij een beetje mooi weer, staat de BBQ aan. Behalve lekker vlees, maken we ook pizza's op de BBQ met behulp van een pizzasteen. Pizza van de BBQ proeft als een pizza uit een pizza oven. (We zullen nu vast een echte Italiaan beledigen, sorry) 

Uiteraard kan je de pizza ook in de oven bereiden. De tomatensaus op de pizza maken we zelf. Deze pizza kan je maken met een kant-en-klaar pizzadeeg, maar een eigen deeg maken is zoooo veel lekkerder! Het is even werk, maar je kan het perfect voorbereiden. Geloof ons, het is goddelijk! De pizza beleggen we met buffelmozzarella en Sopressa Veneta, een salami uit Italië. Als je tomatensaus over hebt, vries je het met gemak in. Wedden dat je snel weer een pizza maakt?

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 3-4 personen

  • 2 kant-en-klare pizzabodems

of

Pizzadeeg (zelf maken)

  • 250 gram tarwebloem 
  • 3,5 gram gist
  • 1/2 tl zout
  • 150 ml lauw warm water 
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl Italiaanse gedroogde kruiden

Tomatensaus

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 140 gr tomatenpuree
  • 3 tomaten in blokjes
  • 2 tl oregano
  • Peper, zout

Beleg

  • 1 Buffelmozzarella
  • 100 gram Sopressa Veneta
  • 1 rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 75 gram Rucola sla

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place).
  • Verwarm de oven voor op 35 graden.
  • Bereid het pizzadeeg: 
  • Verwarm de oven voor op 35 graden.
  • Meng de bloem, gist, Italiaanse kruiden, zout, water en de olijfolie tot een samenhangend geheel.
  • Zet je timer en kneed het deeg 10 minuten!
  • Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen in de oven op 35 graden.
  • Kneed het deeg na 1 uur nogmaals door, verdeel het deeg in 2 aparte bollen en rol het met de deegroller plat, zodat je 2 pizzabodems krijgt.
  • Maak de tomatensaus:
  • Fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden zachtjes in de olijfolie voor 2 minuten.
  • Voeg vervolgens voor 1 minuut de tomatenpuree toe.
  • Na 1 minuut voeg je de tomatenblokjes toe en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout, pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven of BBQ voor op 250 graden.
  • Als je de BBQ gebruikt, maak de BBQ indirect klaar. Verwarm ook de pizzasteen zeker een half uur, zodat deze goed op temperatuur is. 
  • Beleg je pizza:
  • Roerbak kort de kastanjechampignons met peper en zout voor 3-4 minuten op hoog vuur.
  • Doe als eerste de tomatensaus op de pizza's, smeer het geheel uit met de bolle kant van de lepel.
  • Beleg de pizza vervolgens met de Kastanjechampignons, Rode ui, Buffelmozzarella en de Sopressa Veneta.
  • Maak het geheel af met Parmezaanse kaas, peper en zout.
  • Bak de pizza op de BBQ of in de oven in 10 minuten krokant lekker.
  • Als de pizza van de BBQ komt of uit de oven verdeel de rucola over de pizza.
  • Eet smakelijk!