Als de wintertijd in gaat en de temperatuur daalt, krijgen wij altijd zin om te stoven. In ons nieuwste recept hebben we Varkenswangen gestoofd in bier. Varkenswangen zijn 'werkvlees'. Vlees wat dus veel gewerkt heeft. Het is mooi dooraderd, maar niet te vet. Varkenswangen zijn vol van smaak en fijn van structuur.
We gebruiken een flesje bier van La Trappe Trappist bier, kastanjechampignons, peen en een mengsel van gedroogde kruiden. De kruiden kan je zelf kiezen wat je lekker vindt, wij hebben gekozen voor een mengsel van kruidnagel, gerookte paprika, kaneel, nootmuskaat en komijn.
De varkenswangen komen van het Duroc varken. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. Duroc d'Olives varkensvlees heeft een lichte marmering en is wereldwijd gekend om de malsheid van het vlees.
Dit recept kan je heel goed 1 of 2 dagen van te voren maken of in de vriezer bewaren. Wanneer je het gerecht van te voren maakt, trekken de smaken er goed in. Je gasten zullen genieten van dit recept!