Een heerlijke gezonde pasta met kipdijvlees. Lekker snel en ook goed van te voren te maken, als u even niet zo veel tijd heeft. Lekker genieten dus!
Dit heb je nodig
Ingrediënten voor 2/3 personen
300 gr kipdijvlees (Tante Door)
250 gr kastanjechampignons
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
240 gr volkoren fusilli (pasta)
1 ui
2 tenen knoflook
3 el pesto
½ el van Eijk’s Kipkruiden
Parmezaanse kaas
peper/zout
olijfolie
En zo maak je het
Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
Snij de knoflook, ui, courgette, kastanjechampignons klein, halveer de cherry tomaatjes.
Verhit een wok met olijfolie, fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Voeg het kipdijvlees toe en de kipkruiden, bak het vlees met de ui en knoflook 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook de pasta volgens de verpakking. (8-10 minuten)
Doe de courgette en kastanje champignons in de wok erbij, bak op hoog vuur de groente 4-5 minuten. Courgette en champignons zijn groenten welke veel vocht bevatten, wanneer er teveel vocht in de pan zit, giet deze af. Teveel vocht is niet lekker in dit recept.
Voeg na 5 minuten de cherry tomaatjes toe. Laat het geheel nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen, totdat de tomaatjes zacht zijn.
Giet de pasta af . Voeg de pasta aan de pan met het kipdijvlees en groenten.
Meng de eetlepels pesto er door. Proef af met peper en zout. Pesto kan je natuurlijk lekker zelf maken, maar wij verkopen ook lekkere pesto in onze winkel ???
Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien en smullen maar!
Eet smakelijk!
Wijntip van Ronald: Belondrade y Lurton 2011
Bijpassende producten uit ons assortiment
Kipdijvlees
€ 5,25 per 250 gram
Overname Slagerij Aad van Eijk door familie de Vries
Slagerij Aad van Eijk wordt per 1 januari 2025 overgenomen door familie de Vries, eigenaren van Slagerij de Vries uit Hazerswoude-Dorp. Zij zetten met passie het ambacht, de service en het aanbod van pure producten voort.