Het voorjaar kondigt zich aan, één van de lekkerste groenten uit dit seizoen zijn de asperges. Wij brunchen tijdens de Paasdagen met een tafel vol lekkers. Deze Asperge plaattaart met Parmaham mag niet ontbreken. Het is een heel eenvoudig recept. Wij gebruiken het deeg voor een Flammkuchen. Een iets meer healthy variant dan een quiche gemaakt van bladerdeeg, maar kies vooral zelf je deeg :-)
Je kan groene en witte asperges gebruiken, wanneer je aspergetips gebruikt hoef je deze niet voor te koken. Als je de 'gewone' witte en groene asperges gebruikt, kan je ze het beste even kort blancheren/koken.
In deze Asperge plaattaart gebruiken we Parmaham uit Italië. Onze Parmaham wordt bereid met enkel zeezout en bevat geen conserveringsmiddelen of additieven. Deze Italiaanse parmaham wordt minimaal 12 tot 15 maanden gedroogd in de Italiaanse bergen. Een echte Parmaham proef je direct, heerlijk zacht en smaakvol.
Ga aan de slag en laat je gasten genieten!