Beef Wellington
4/5 personen
90 minuten

Beef Wellington

Beef Wellington, een super lekker gerecht voor tijdens de feestdagen. Wij laten je zien hoe je dit gemakkelijk kunt maken.

Je kunt de Beef Wellington gemakkelijk van te voren bereiden. Belangrijk is dat je een goed stuk kwalitatief vlees neemt, zoals Ossenhaas of Diamanthaas. 

 

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 4/5 personen

  • 1x diamanthaas (500-600 gram), ossenhaas of kogelbiefstuk
  • 250 gram champignons
  • 300 gram paddenstoelenmix 
  • 1 x rode ui
  • 1 x knoflookteen
  • 150 gram Parmaham  
  • 1 ei
  • 1 pakje roomboterbladerdeeg 
  • Peper & zout
  • Bloem

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Maak de uien, knoflook, champignons en de kastanjechampignons schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Voeg de vetstof in de pan, bestrooi de Diamanthaas met peper en zout en bruineer de Diamanthaas in de pan voor een lekkere korst. Laat de Diamanthaas afkoelen.
  • Hak de champignons, rode ui en de knoflook fijn in de keukenmachine. Het wordt echt een bruine pasta, bijna gehakt.
  • Bestrooi de champignonpasta met peper en zout. Bak de champignons in een pan, circa 20-25 minuten zodat al het vocht is verdampt. Een pan met antiaanbaklaag is het handigst. Roer geregeld de pasta door. Wanneer de pasta klaar is, zet het in de koeling.
  • Leg een stuk plastic folie op het aanrecht. Leg vervolgens de plakjes Parmaham dakpansgewijs neer, zo dat je het stuk vlees er in kan rollen. Verdeel over de ham de champignonpasta.
  • Leg de Diamanthaas op de champignonpasta en de Parmaham en rol het plastic folie en dus de Parmaham rond het vlees. Draai de folie uiteinden dicht zoals een snoepje en leg de rol minimaal 30 minuten in de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en leg de ontdooide plakjes roomboterbladerdeeg dakpansgewijs neer. Leg de rol Diamanthaas in het midden en rol deze in het bladerdeeg. Zorg dat de naad aan de onderkant zit en goed aansluit. Leg de rol minimaal 30 minuten terug in de koelkast.
  • Haal de rol uit de koeling, bestrijk het bladerdeeg met het eigeel. Bestrooi de Beef Wellington met grof zeezout
  • Plaats de Beef Wellington in het midden van de oven op een rooster. Wij halen de Beef Wellington uit de oven wanneer de kerntemperatuur van 46 graden is bereikt, ongeveer 32 minuten.

Eet smakelijk!