Gevulde Griekse kip
2/3 personen
25 minuten

Gevulde Griekse kip

Gevulde Griekse kip, dat klinkt heerlijk en heel makkelijk thuis te bereiden. Over het lekkerste stukje kip zijn de meningen verdeeld, veel van ons klanten en collega's zullen de kippendij als het lekkerste stukje bestempelen. Wij vinden welk je delen van de kip je ook gebruikt, met een goede bereidingen, passie en liefde wordt alles lekker ;-) Vandaag gaan we aan de slag met een kippenpoot. We gaan zelf een kiprollade maken. We vullen de kip met olijven, zongedroogde tomaatjes en feta kaas. 

Je beent de kippenpoot uit of kijkt de slager lief aan. Alle botjes moeten uit de kippenpoot verwijderd worden, zodat we een lapje kip krijgen. De huid van de kippenpoot laten we erop zitten. We geven je graag tips in de winkel, hoe je te werk gaat. Als je dit echt gedoe vindt, gebruik dan kippendijen. De kippendij is zonder bot en kan je direct ana de slag.
Vervolgens ga je met de vulling aan de slag. Je rolt de rollade op als een echte slager, we bakken de kip en smullen maar!

Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De Van Eijk Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Daar zijn we trots op!

 

Dit heb je nodig

  • 2 kippenpoten
  • 6 groene olijven
  • 6 zwarte olijven
  • 2 grote zongedroogde tomaatjes
  • 2 tl vocht van de zongedroogde tomaatjes
  • 50 gram feta
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn 
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Roomboter
  • Rolladetouw

En zo maak je het

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Haal de botjes uit de kippenpoot, vraag ons om tips of laat ons dit uitbeenklusje uitvoeren ;-)
  • Alle botjes moeten uit de kippenpoot verwijderd worden, zodat we een lapje kip krijgen. De huid van de kippenpoot laten we erop zitten.
  • Meng de kruiden door elkaar en voeg wat peper en zout toe.
  • Snij de olijven en de zongedroogde tomaatjes fijn en mix door elkaar. Voeg het vocht toe van de zongedroogde tomaatjes en de feta in kleine stukjes.
  • Leg de lapjes kip met de vel/huid kant naar beneden, bestrooi de lapjes met de kruiden.
  • Verdeel de vulling op het midden van de lapjes. 
  • Rol de lapjes op en knoop dicht met 2 touwtjes per kip. 
  • Bestrooi de buitenkant van de kip met de overgebleven kruiden. 
  • Bak de kip op middelhoog vuur rondom bruin in de pan met boter.
  • Zet het vuur laag en laat de kip in 20 minuten rondom garen of zet de kip in de oven op 160 graden voor 20 minuten.
  • De kip is gaar als de kerntemperatuur van het vlees 72 graden is.
  • Serveer deze heerlijke gevulde Griekse kip met bijvoorbeeld een lekkere koude Griekse salade. 
  • Eet smakelijk!