• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Iberico rib fingers met oosterse groenten
3/4 personen
90 minuten

Iberico rib fingers met oosterse groenten

Iberico rib fingers is het vlees tussen de spareribs uitgesneden van het Iberico varken. Het Iberico varken is een varkensras uit Spanje. Iberico rib fingers zijn dus eigenlijk spareribs zonder botje, ideaal als je niet van kluiven houdt. In dit recept maken we de Iberico rib fingers op de BBQ, we roken de Iberico rib fingers met appel rookhout. Je kan natuurlijk ook de Iberico rib fingers in de oven bereiden. 

We maken een rub (kruidenmengsel) met een Aziatische twist. We eten de Iberico rib fingers met oosterse groenten, zoals Paksoi, Taugé en Shiitake. Wij serveren de Iberico rib fingers op een mini desem broodje. Wil je een dressing of een sausje erbij? Goed vlees heeft eigenlijk geen saus nodig ;-) Voor de liefhebber kan je er een BBQ saus bij serveren of een eigengemaakte sinaasappeldressing. Duik de keuken in, bestel de Iberico rib fingers en ga genieten!

Dit heb je nodig

  • 800-900 gram Iberico rib fingers

  • Rub:
  • 1 tl 5 spices kruiden
  • 1 tl gemalen gember
  • ½ tl chipotle/chilipoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el olijfolie, 1 tl zeezout

  • 4 desem bolletjes
  • 1 paksoi
  • 200 gram taugé
  • 4 stengels lente ui
  • 200 gram shiitake
  • 1 komkommer
  • 1 el sojasaus
  • peper en zout
  • Handje pinda’s ongezout
  • Gebruik BBQ: Appel rookhout snippers

  • Optioneel:
  • Sinaasappeldressing
  • 1 liter sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • 2 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 50 ml sojasaus

En zo maak je het

  • Begin een dag van te voren met het vlees in de rub te zetten.
  • Maak de rub: snij de knoflook heel fijn en mengen alle ingrediënten van de rub door elkaar.
  • Meng het vlees met de rub en laat minimaal 24 uur in de koelkast staan.
  • Op de dag van de bereiding: Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Verwarm de oven of de bbq op 120-130 graden. Bij gebruik van de BBQ, week de appelrookhout snippers in water.
  • Leg de Iberico rib fingers op het rooster van de BBQ (indirect) of op de bakplaat in de oven. De Iberico rib fingers hebben ongeveer 1 uur tot 1,5 uur nodig, afhankelijk van de temperatuur van de BBQ/oven. Proef na 1 uur een stukje om te kijken of het de gewenste gaar-heid/zachtheid heeft. Wij vinden het lekker als er nog een beetje een ‘bite’ aanzit.
  • Bak de broodjes af.
  • Snij de groenten fijn. Bij de paksoi, wit en groene gedeelte apart houden.
  • Roerbak 3-4 minuten met een klein beetje olie de groenten. Begin met het witte gedeelte van de paksoi en de shiitakes.
  • Voeg vervolgens de taugé, de lente ui en het witte gedeelte van de paksoi toe. Roerbak dit 1-2 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe aan het groentenmengsel. Proef af met peper en zout.
  • Snij de komkommer in kleine blokjes.
  • Als de Iberico rib fingers klaar zijn, beleg een broodje met de groenten, pinda’s en de komkommer maakt het helemaal af.

  • Optioneel de Sinaasappeldressing: Wij zijn niet echt van de sausjes, als je er een sausje bij wilt serveer je de Iberico rib fingers met een BBQ saus of een sinaasappeldressing.
  • De sinaasappeldressing maak je zo: Snij de rode peper, gember en ui fijn. Rasp de sinaasappel. Kook het sinaasappelsap samen met de ui, gember en de rode peper in tot 1/3 liter. Pureer het geheel met de staafmixer. Proef af met sinaasappelrasp.
  • Geniet van dit heerlijke gerecht!