Bom Dia! Deze Portugese kip piri piri laat spontaan de zon weer schijnen in jouw keuken. Carla raakte geïnspireerd tijdens een vakantie in Portugal door de heerlijke kip piri piri. We gingen er zelf mee aan de slag.
Je maakt de marinade zelf, het lekkerste is als de kip een nachtje in de marinade kan marineren, dan trekken de smaken er lekker in. Helaas schijnt hier de zon niet meer, dus voegen we herfstachtige groenten toe. Zelf maken we van aardappelen, kleine aardappelpartjes/blokjes. De groenten kruiden we in een verse kruiden-botermengsel. De groenten bereiden we samen met de kip in de oven. Lekker makkelijk dus!
Wij maken dit recept met kippenpoten, je kan de kippenpoten ook vervangen voor een hele kip. Ben je niet zo’n kluiver, kies dan voor kipdijvlees.
Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De Van Eijk Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Daar zijn we trots op!