• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Gourmet recepten
1/2 personen
15 minuten

Gourmet recepten

Als de feestdagen naderen, trekken wij de gourmetset uit de kast. Lekker en gezellig tafelen met familie of vrienden. In ons nieuwste recept delen wij een aantal lekkere gourmethapjes. Deze recepten zijn heel makkelijk en kunnen bijna allemaal gewoon aan tafel bereid worden.
We hebben vier recepten gemaakt;

  • Mini biefstuk met pesto
  • Mini varkenshaas met geitenkaas
  • Stokbroodje mini hamburger met mortadella
  • Pannetje banaan met chocolade en likeur 43

Onze gourmetschotels worden met veel zorg bereid, uiteraard met het vlees van onze eigen vee. Het vlees dat wij niet zelf fokken kopen wij van bekende boeren die we regelmatig bezoeken. Je kunt het gourmetten helemaal compleet maken door ambachtelijk bereide salades, sauzen, kruidenboter en stokbrood bij te bestellen.

Mini biefstuk met pesto

Ingrediënten:

  • Mini biefstuk
  • 40 gr verse basilicumblaadjes
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram gesnipperde ui
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten
  • 200 ml (goede) ev olijfolie
  • naar smaak peper – zout
  • eventueel wat citroensap

Bereiding

Rooster de pijnboompitten licht en laat ze afkoelen. Mix de pijnboompitten het met de knoflook, ui en basilicum samen met de olijfolie tot een gladde massa. Voeg vervolgens de peterselie en dragon toe. Schaaf de Parmezaanse kaas heel fijn en roer het in 3 delen door de massa heen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel citroensap. Bereid de mini biefstuk 3-4 minuten in het pannetje en eet het lekker met de pesto!

Mini varkenshaas met geitenkaas

Ingrediënten: 

  • Mini varkenshaas
  • Zachte geitenkaas
  • Plakje ontbijtspek
  • Honing
  • Walnoten

Bereiding

Bak eerst het varkenshaasje in een gourmetpannetje om en om bruin voor 1-2 minuten. Haal het varkenshaasje uit het pannetje. Snij een plakje geitenkaas af en leg deze op het varkenshaasje. Doe hier een druppel honing op en een walnoot en wikkel deze in een plakje ontbijtspek. Bereid het varkenshaasje met geitenkaas in het gourmetpannetje door om en om te draaien, ongeveer 4-5 minuten.

Stokbroodje mini hamburger met mortadella

Ingrediënten:

  • Mini hamburger
  • Plakje kaas
  • Plakje Mortadella
  • Plakje augurk, cherry tomaatje 
  • 2 sneetjes stokbroodje

Bereiding

Bak eerst de mini hamburger in een gourmetpannetje om en om bruin voor 4-5 minuten en rooster de sneetjes stokbrood krokant. Beleg een kantje stokbrood met de kaas, augurk en de Mortadella, rooster deze voor een paar minuten tussen het gourmetstel, zodat de kaas smelt en de Mortadella warm wordt. Beleg het stokbroodje vervolgens met de hamburger, augurk, tomaatje en het andere sneetje stokbrood.

Pannetje banaan met chocolade en likeur

Ingrediënten:

  • ½ banaan
  • Chocoladereep: Tony Chocolonely caramel zeezout chocolade of een andere lekkere chocolade :-)
  • Likeur 43

Bereiding

Snij de banaan in plakjes, breek de chocolade in stukjes en doe deze in een gourmetpannetje. Laat dit een paar minuten warm worden en een klein beetje smelten. Schenk een klein beetje likeur erbij en wacht nog even 2-3 minuten. Eet smakelijk!