Iberico rib fingers is het vlees tussen de spareribs uitgesneden van het Iberico varken. Het Iberico varken is een varkensras uit Spanje. Iberico rib fingers zijn dus eigenlijk spareribs zonder botje, ideaal als je niet van kluiven houdt. In dit recept maken we de Iberico rib fingers op de BBQ, we roken de Iberico rib fingers met appel rookhout. Je kan natuurlijk ook de Iberico rib fingers in de oven bereiden.
We maken een rub (kruidenmengsel) met een Aziatische twist. We eten de Iberico rib fingers met oosterse groenten, zoals Paksoi, Taugé en Shiitake. Wij serveren de Iberico rib fingers op een mini desem broodje. Wil je een dressing of een sausje erbij? Goed vlees heeft eigenlijk geen saus nodig ;-) Voor de liefhebber kan je er een BBQ saus bij serveren of een eigengemaakte sinaasappeldressing. Duik de keuken in, bestel de Iberico rib fingers en ga genieten!
© 2025 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +