Dit recept maken we met kipkarbonade. Eet je ook graag kip? Hou je niet van kluiven? Wij hebben de oplossing ;-) Wij benen de kipkarbonade uit en binden het botje er weer in. Zo is de bereiding gelijk van al je kipkarbonades; voor de kluif-fans. Als je gebruik maakt van de BBQ raden we je aan om met botje te roken, zo krijg je beter een rooksmaak.
Wij zijn dol op kip, dan wel 'goede' kip. Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. Onze Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat is een fijn idee, he?
Dit recept is heerlijk op een zomerdag, de kip serveren we met een frisse ananassalsa. Je kan het recept op de BBQ maken of in de oven. Het lekkerste is om een dag van te voren te beginnen met het maken van de marinade en de kip lekker een aantal uur te marineren.
© 2025 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +