Ossenstaart, de naam zegt het eigenlijk al. De ossenstaart wappert de hele dag in de lucht, het is dus echt werkvlees en vraagt dus om een goede en lange bereiding. In dit recept nemen we je stap voor stap mee naar een heerlijke stoof van ossenstaart. Wij stoven de ossenstaart in een snelkookpan. Het gerecht is in de snelkookpan binnen 45-50 minuten klaar, heel handig als je niet zoveel tijd hebt! Dus geen excuses meer, dat stoven te lang duurt :-)
Ossenstaart is vol van smaak, we gebruiken in dit gerecht runderbouillon wat we van runderbotten hebben getrokken. Dit geeft de stoof een extra lekkere smaak. Het recept voor deze runderbouillon vind je in ons kookboek.
We maken de ossenstaartstoof minimaal 1 dag van tevoren klaar, dat is aan te raden bij stoofvlees. Zo trekken alle smaken door de hele stoofpot. We serveren de stoofpot van ossenstaart op mini tortilla's. Je kan ook kiezen voor wraps of kleine taco's. De tortilla's garneren wij met fetakaas en waterkers.
Dit gerecht is heerlijk als lunch, tussengerecht of als hoofdgerecht. Je gasten zullen versteld staan!
© 2025 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +