• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Pompoenlasagne met kipgehakt
2/3 personen
25 minuten

Pompoenlasagne met kipgehakt

Een lasagne met pompoen en kipgehakt. De lasagnebladen gebruiken we van pompoen. Je kan de pompoenlasagnebladen kant en klaar kopen of zelf maken van een pompoen. Pompoen en kip gaan heel goed samen. We maken dus een koolhydraatarme lasagne met super veel groenten.

Doe voorzichtig met de 5 spices kruiden, deze kunnen sterk zijn! 5 Spices (Vijfkruidenpoeder) is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami. Heel lekker in combinatie met de pompoen en het kipgehakt. Heb je geen kipgehakt? Je kan heel makkelijk in de keukenmachine kipgehakt maken van kippendijen. 

Dit heb je nodig

  • 250 gram kipgehakt of kippendijen
  • 350 gram pompoenlasagnebladen (kant en klaar of zelf gesneden)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 100 gram spinazie
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 tl 5 spices kruiden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijn gehakt
  • Olijfolie, Peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Als je kippendijen gebruikt, maal deze dan door de keukenmachine fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in olijfolie 2 minuten met peper en zout.
  • Voeg na 2 minuten het kipgehakt en de 5 spices kruiden toe en rul dit in 4-5 minuten gaar.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak dit 5 minuten.
  • De tomatenblokjes voeg je na 5 minuten toe. Dit gehaal laat je 15-20 minuten pruttelen zonder deksel. De groenten welke we gebruiken bevatten veel vocht en dat moet iets verdampen.
  • Als laatste voegen we de spinazie toe 2-3 minuten.
  • Als je een hele pompoen hebt, maak hier dan dunne lasagnebladen van. Je kan de pompoenlasagnebladen ook kant en klaar kopen.
  • Nu kunnen we de lasagne gaan opbouwen; begin met een klein laagje saus en vervolgens de pompoenlasagnebladen.
  • Herhaal dit en eindig met de saus.
  • Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne.
  • Doe de pompoenlasagne 25-30 minuten in de oven.
  • Wanneer de lasagne toch nog te vochtig is, kan je dit een beetje afgieten.
  • Eet smakelijk!