• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Snelle lasagne met pompoen en spinazie
3/4 personen
45 minuten

Snelle lasagne met pompoen en spinazie

Een lekkere en snelle lasagne met pompoen, spinazie en rundergehakt.

Een lasagne met flink veel verschillende groentesoorten en heel veel liefde. We horen je denken, hoezo snel... wij hebben alle groenten voorgesneden gekocht :-) 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 4 personen

  • 250 gram verse lasagne bladen
  • 100 gram pompoenblokjes
  • 150 gram spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 350 gram rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 1 ui
  • peper/zout
  • 250 gram mascarpone
  • 150 ml witte wijn

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Wij kochten voor dit recept alles in stukjes gesneden, dus super snel klaar met snijden ;-)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Fruit de ui 1 min in olie in de pan, voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg na 1 min het rundergehakt toe, rul dit een paar minuten.
  • Voeg de gesneden kastanjechampignons en roerbak 4 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de witte wijn en laat een paar minuten pruttelen op medium hoog vuur, zodat de alcohol verdampt en kinderen ook mee kunnen eten!
  • Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat 4 minuten lekker gaan.
  • Voeg als laatste de pompoenblokjes en de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de mascarpone toe, roer het geheel goed door.
  • Vet de ovenschaal in met een klein beetje olie of roomboter.
  • Begin de lasagne met een lepel saus op de bodem van de oven- schaal, bedek de saus met de verse lasagnebladen en ga zo door.
  • Eindig de lasagne met saus (dus niet met de lasagnebladen).
  • Dek de lasagne af met plakjes buffel mozzarella.
  • Zet de lasagne voor 45 minuten in de oven en smullen maar...

Eet smakelijk!