• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Stracotto (stoofvlees) met pasta a la Jamie
4/5 personen
180 minuten

Stracotto (stoofvlees) met pasta a la Jamie

Wij zijn gek op stoofpotjes maken! Van een hele leuke klant (we hebben alleen maar leuke klanten ;-)), kregen wij dit lekkere recept. Het recept heet Stracotto – langzaam gegaarde rundvleesragu (Jamie Oliver). Het recept komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Het is echt een aanrader, daarom delen wij het recept met je. Omdat slagers altijd eigenwijs zijn, hebben we het recept hier en daar een klein beetje aangepast, zodat het net iets makkelijker voor je is. 

Gebruik onze Riblappen van eigen vee voor dit gerecht, kies bewust en proef het verschil!
Deze stracotto (rundvlees ragu/pastasaus) is het lekkerst, als je deze 1 a 2 dagen van te voren maakt, dan zitten de smaken er nog lekkerder in! 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 4-5 personen:

  • 1 kg Riblappen (kies voor onze Riblappen van eigen vee)
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 venkel 
  • 2 stengels bleekselderij
  • ½ bos rozemarijn
  • ½ bos salie
  • 2 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • Klein blikje tomatenpuree 
  • 800 ml bouillon (groentebouillon)
  • Volkoren pasta naar keuze
  • peper/zout
  • roomboter/olijfolie
  • Parmezaanse kaas

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. We werken in dit recept met 1 pan.
  • Laat de riblappen door de slager in blokjes snijden of snij zelf de riblappen.
  • Haal het vlees ruim 1 uur van te voren uit de koelkast.
  • Bind met keukentouw de rozemarijn en salie bij elkaar.
  • Snij de ui, knoflook, winterpeen, bleekselderij en de venkel in kleine blokjes.
  • Peper en zout het vlees voldoende.
  • Doe de roomboter of olie in de pan en bak het vlees in 3-en bruin, ongeveer 5 minuten per porties. Bewaar het vlees apart.
  • Bak in dezelfde pan de groenten: begin met ui en knoflook, voeg na 2 minuten de winterpeen, venkel en bleekselderij toe. Voeg naar smaak peper en zout toe, laat het geheel nog ongeveer 10 minuten zachtjes gaan. Blijf roeren in de pan!
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer het tot één geheel
  • Voeg na 2 minuten de bloem toe en bak 1 minuut.
  • Voeg vervolgens de wijn en de groentebouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Het vlees moet net onder staan, voeg zo nodig wat bouillon toe.
  • Doe het vlees bij de groenten terug in de pan.
  • Voeg de rozemarijn en salie toe.
  • Zorg dat de pan op de kleinste pit staan en af en toe een ‘blubje’ geeft.
  • De stoofpot moet 2,5 uur tot 3 uur op laag vuur op staan. bij gebruik van een snelkookpan is de ragu binnen 45 minuten klaar.
  • Als het gerecht klaar is, roer je met een lepel door het gerecht, zodat het vlees helemaal uit elkaar valt.
  • Vind je de saus te dun? Haal de groenten en vlees uit de pan en laat de saus iets inkoken.
  • Kook de volkoren pasta naar keuze en bestrooi op het gerecht mer Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!