• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Volkoren pasta pesto met Kipdijvlees
2/3 personen
30 minuten

Volkoren pasta pesto met Kipdijvlees

Een heerlijke gezonde pasta met kipdijvlees. Lekker snel en ook goed van te voren te maken, als u even niet zo veel tijd heeft. Lekker genieten dus!

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 2/3 personen

  • 300 gr kipdijvlees (Tante Door)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 240 gr volkoren fusilli (pasta)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el pesto
  • ½ el van Eijk’s Kipkruiden
  • Parmezaanse kaas
  • peper/zout
  • olijfolie

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Snij de knoflook, ui, courgette, kastanjechampignons klein, halveer de cherry tomaatjes.
  • Verhit een wok met olijfolie, fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het kipdijvlees toe en de kipkruiden, bak het vlees met de ui en knoflook 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Kook de pasta volgens de verpakking. (8-10 minuten)
  • Doe de courgette en kastanje champignons in de wok erbij, bak op hoog vuur de groente 4-5 minuten.
    Courgette en champignons zijn groenten welke veel vocht bevatten, wanneer er teveel vocht in de pan zit, giet deze af. Teveel vocht is niet lekker in dit recept.
  • Voeg na 5 minuten de cherry tomaatjes toe. Laat het geheel nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen, totdat de tomaatjes zacht zijn.
  • Giet de pasta af . Voeg de pasta aan de pan met het kipdijvlees en groenten.
  • Meng de eetlepels pesto er door. Proef af met peper en zout.
    Pesto kan je natuurlijk lekker zelf maken, maar wij verkopen ook lekkere pesto in onze winkel ???
  • Eventueel kan je er nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien en smullen maar!

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Belondrade y Lurton 2011