• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Wellington van Hert
4/5 personen
45 minuten

Wellington van Hert

De ultieme kerst klassieker 'Beef Wellington' heb je vast wel eens gegeten of zelf gemaakt. We hebben van ons recept 'Beef Wellington' een variant gemaakt; een Wellington van Hert. 

Deze Wellington van Hert maken we met Hertenbiefstuk. Eigenlijk maken we kleine mini wellingtons in plaats van één grote wellington. Dit recept is goed van te voren te maken, zodat je tijdens de feestdagen gezellig met je familie en vrienden aan tafel kan blijven zitten. Zorg voor dit recept dat je verse hertenbiefstuk hebt, zodat dit recept een succes wordt!  

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 4 personen:

  • 4x hertenbiefstuk van ongeveer 125 gram per stuk
  • 250 gram champignons
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 1 Rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 150 gram parmaham
  • 1 ei
  • 1 pakje roomboterbladerdeeg (8-10 plakjes)
  • 1 el mosterd
  • peper & zout , bloem
  • roomboter of bakolijfolie

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. 
  • Maak de uien, knoflook, champignons en de paddenstoelenmix schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Voeg de vetstof in de pan, bestrooi de Hertenbiefstuk met peper en zout en bruineer deze kort (1 minuut!) in de pan voor een lekkere korst op niet te hoog vuur. 
  • Laat het vlees afkoelen.
  • Hak de champignons, mosterd, rode ui en de knoflook fijn in de keukenmachine. Het wordt echt een bruine pasta, bijna gehakt.
  • Bestrooi de champignonpasta met peper en zout. Bak de champignons in een pan, circa 20-25 minuten zodat al het vocht is verdampt. Een pan met antiaanbaklaag is het handigst. Roer geregeld de pasta door. Wanneer de pasta klaar is, zet het in de koeling.
  • Leg een stuk plastic folie op het aanrecht. Leg vervolgens de plakjes Parmaham dakpansgewijs neer, zo dat je het stuk vlees er in kan rollen. Verdeel over de ham de champignonpasta. 
  • Leg de Hertenbiefstuk op de champignonpasta en de Parmaham en rol het plastic folie en dus de Parmaham rond het vlees. Draai de folie uiteinden dicht zoals een snoepje en leg de rol minimaal 20-30 minuten in de koeling. De rol kan in de koelkast bewaard worden.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en leg de ontdooide plakjes roomboterbladerdeeg neer. Gebruik 1 a 2 plakjes bladerdeeg per biefstukje. Leg de hertenbiefstuk in het midden en vouw deze dicht. Zorg dat de naad aan de onderkant zit en goed aansluit. 
  • Bestrijk het bladerdeeg met het eigeel. Bestrooi de Wellington van Hert met grof zeezout.
  • Plaats de Wellington van Hert in het midden van de oven op een rooster. Wij halen de Wellington uit de oven wanneer de kerntemperatuur van 48 graden is bereikt, ongeveer 15-17 minuten.
  • Eet smakelijk!