• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Wild stoofpot
5/6 personen
180 minuten

Wild stoofpot

De December maand is voor ons echt 'the most wonderful time of the year', wild, stoofpotten, gezellig met z'n allen aan tafel, echt genieten! We hebben een recept gemaakt voor deze heerlijke feestmaand; een stoofpot van Wild. 

Wij gebruiken Hert in deze stoofpot, maar je kan natuurlijk ook Wildzwijn of Haas gebruiken. Kies wat jij het lekkerste vindt. Dit recept kan je prima 1 dag van te voren bereiden, het wordt er zelfs lekkerder op. Een stress vrij diner, dat klinkt aantrekkelijk he! Zorg ervoor dat je vers wild gebruikt, wat niet ingevroren is geweest, zo maak je de lekkerste stoofpot.

Dit heb je nodig

  • 1 kg Hertengoulashvlees (vers)
  • 1 flesje bruin bier 330ml (niet te zwaar bruin bier)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 blaadjes laurier
  • 350 ml wildfond
  • 1 klein blikjes tomatenpuree
  • 8 takjes tijm
  • 3 kruidnagel
  • 2 el bloem
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • Peper/zout
  • olijfolie/roomboter

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. We werken in dit recept met 1 pan. 
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). 
  • Haal het vlees ruim 1 uur van te voren uit de koelkast.
  • Snij de ui, knoflook, champignons en winterpeen in kleine blokjes.
  • Peper en zout het vlees voldoende.
  • Doe de roomboter/olie in de pan en bak het vlees in 3-en bruin, ongeveer 3-4 minuten per porties. Bewaar het vlees apart.
  • Bak in dezelfde pan de groenten: begin met de winterpeen en voeg na 3 minuten de kastanjechampignons toe. Voeg naar smaak peper en zout toe, laat het geheel nog ongeveer 4 minuten gaan. Blijf roeren in de pan! Haal de groenten uit de pan en bewaar bij het vlees.
  • Fruit de ui en knoflook (in dezelfde pan), voeg na 2 minuten de bloem toe en bak 1 minuut.
  • Bak na 1 minuut de tomatenpuree mee voor nog maal 1 minuut.
  • Voeg vervolgens het bier en de wildfond toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Doe het vlees en de groenten terug in de pan.
  • Voeg de takjes tijm, kruidnagel en de laurier in zijn geheel toe aan de stoofpot.
  • Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg toe aan de stoofpot.
  • Zet de pan met deksel op de kleinste pit (eventueel met tussenplaatje) voor ongeveer 180 minuten. Roer af en toe in de pan.
  • Wanneer je met tussenplaatje stooft, kan je het geheel tot 300 minuten heel zachtjes op laten staan.
  • Proef na 180-240 minuten of het vlees de gewenste zachtheid heeft bereikt.
  • Haal de takjes tijm uit de pan, de blaasjes zijn er inmiddels afgevallen.
  • Wanneer je de jus nog niet dik genoeg vindt, haal het vlees en de groenten uit de pan en kook de jus op hoog vuur in tot de gewenste dikte.
  • Eet smakelijk!