• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Asperge plaattaart met Parmaham
4/5 personen
15 minuten

Asperge plaattaart met Parmaham

Het voorjaar kondigt zich aan, één van de lekkerste groenten uit dit seizoen zijn de asperges. Wij brunchen tijdens de Paasdagen met een tafel vol lekkers. Deze Asperge plaattaart met Parmaham mag niet ontbreken. Het is een heel eenvoudig recept. Wij gebruiken het deeg voor een Flammkuchen. Een iets meer healthy variant dan een quiche gemaakt van bladerdeeg, maar kies vooral zelf je deeg :-)

Je kan groene en witte asperges gebruiken, wanneer je aspergetips gebruikt hoef je deze niet voor te koken. Als je de 'gewone' witte en groene asperges gebruikt, kan je ze het beste even kort blancheren/koken. 

In deze Asperge plaattaart gebruiken we Parmaham uit Italië. Onze Parmaham wordt bereid met enkel zeezout en bevat geen conserveringsmiddelen of additieven. Deze Italiaanse parmaham wordt minimaal 12 tot 15 maanden gedroogd in de Italiaanse bergen. Een echte Parmaham proef je direct, heerlijk zacht en smaakvol.

Ga aan de slag en laat je gasten genieten!

Dit heb je nodig

  • 100 gram Parmaham
  • 1 rol flammkuchendeeg (of volkoren bladerdeeg)
  • 100 gram cottage cheese
  • 100 gram feta kaas
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 200 gram groene/witte asperges (tips)
  • Handje rucola
  • Olie en/of roomboter
  • Peper & zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het deeg uit op bakpapier op de ovenplaat.
  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze 2-3 in olie/roomboter in de pan. Laat dit afkoelen.
  • Blancheer de witte asperges en doperwten kort 4-5 minuten en snij deze doormidden (afhankelijk van de grootte).
  • Als je aspergetips gebruikt, hoef je deze niet te blancheren/koken. 
  • Pureer met de staafmixer de cottage cheese, feta, ei, peterselie (de blaadjes), dragon ui en knoflook. Mix het geheel tot een gladde massa en voeg een klein beetje peper en zout toe.
  • Smeer het deeg in met het kaasmengsel.
  • Verdeel de asperges en de doperwten over het deeg.
  • Maak kleine roosjes van de Parmaham of snij de ham in kleine stukjes, verdeel de ham over de plaattaart.
  • Schuif de plaattaart voor 12-15 minuten in de oven.
  • Als de plaattaart uit de oven komt, strooi het handje rucola erover.
  • Snij de plaattaart in kleine stukjes. Dat wordt smullen!