• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Auberginestoof met linzen & lamsgehakt
3/4 personen
25 minuten

Auberginestoof met linzen & lamsgehakt

Een stoofpot klinkt altijd als een recept met een lange bereidingstijd. Dit is een recept voor een snelle stoofpot, binnen 25 minuten heb je een heerlijke stoofpot op tafel staan, welke ook nog eens super gezond is. In de stoofpot gebruiken we lamsgehakt. Ons lamsgehakt komt van eigen vee en heeft een fijne, subtiele smaak. We gebruiken linzen en aubergine in het recept. Beide super gezond. Linzen en aubergine bevat veel vezel, vitamines en mineralen. 

Ben je niet zo'n fan van lamsgehakt? Je kan het recept ook maken met kalfs- of rundergehakt. Wij hebben dit gerecht in de snelkookpan gemaakt. De bereidingstijd van de snelkookpan is 1/4 van de normale kooktijd. Deze gezonde stoofpot was dan ook super snel klaar. Je kan de stoofpot ook in een 'gewone' braadpan maken. De stoofpot is heerlijk om 1 of 2 dagen van te voren klaar te maken. 

Dit heb je nodig

  • 350 gram Lamsgehakt
  • 2 Aubergine
  • 150 gram gedroogde (groene) linzen
  • 2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram cherry tomaten
  • 500 ml Groentebouillon
  • 15 gram verse oregano (1 bakje)
  • 100 ml witte droge wijn
  • 1 tl chilivlokken
  • ½ tl komijnpoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Haal het lamsgehakt ruim van te voren uit de koeling.
  • Snij de aubergines in blokjes en halveer de tomaatjes.
  • Snipper de knoflook en de ui.
  • Bak op hoog vuur de aubergine met olijfolie in 3-4 minuten bruin, haal de aubergine uit de pan.
  • Fruit de ui en knoflook (in dezelfde pan) zachtjes 2 minuten met peper en zout.
  • Voeg vervolgens het lamsgehakt toe en rul het gehakt tot deze gaar is in 4 minuten.
  • Voeg de tomaatjes toe aan het gehaktmengsel en bak dit, op half hoog vuur, 3-4 minuten.
  • Blus het geheel af met de droge witte wijn.
  • Voeg de aubergine, linzen, chilivlokken, oregano, komijnpoeder en de groentebouillon toe aan de pan.
  • Laat het geheel 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Check na 20-25 minuten of de linzen beetgaar zijn, niet te hard, maar ook niet te zacht.
  • Vind je de stoofpot te dik? Voeg wat groentebouillon of water toe.
  • Eet smakelijk