• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Buikspek van de BBQ
3/4 personen
210 minuten

Buikspek van de BBQ

In dit recept maken we buikspek van de BBQ, je marineert het buikspek in een marinade welke je zelf maakt. Het wachten wordt beloond! De heerlijke rooksmaak komt van het rookhout welke je toevoegt aan de BBQ. Uiteraard kan je het buikspek ook in de oven maken. Wij gebruiken buikspek van het Duroc varken, een varken wat een goed leven heeft gehad. Het vlees is heerlijk puur van smaak, proef het verschil!

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 3-4 personen

  • 700 gram Buikspek van het Duroc varken (zonder zwoerd)
  • 3 tl verse gember geraspt
  • 4 el sojasaus
  • 3 el mosterd
  • Sap van 1 citroen + 1 tl rasp (bio)
  • 1 tl chili poeder of chipotle flakes
  • 1 tl 5 spices kruiden
  • 2 tl honing
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • Peper en zout,
  • Handje (appel) rookhout

En zo maak je het

  • Let op: marineer het buikspek 24 uur van te voren!
  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank en keukengereedschap.
  • Snij (of vraag de slager) de platte kant van het buikspek kruislings in, zodat er ruitjes ontstaan. Hierdoor kan de marinade er beter intrekken.
  • Begin 24 uur van te voren. Maak de marinade, doe alle ingrediënten in een kommetje en mix totdat het een lekkere kleverige pasta geworden is. Smeer het buikspek in en zet voor tenminste 24 uur terug in de koelkast.
  • Haal het vlees, de volgende dag, minimaal 2 uur van te voren uit de koeling.
  • Bereid de BBQ voor indirect grillen op 110-120 graden.
  • Week het rookhout in water voor 30 minuten. Wij gebruiken een handje appel rookhout
  • Plaats het buikspek op de bbq.
  • Als het buikspek de kerntemperatuur van 78-80 graden heeft bereikt, is het klaar.
  • Snijdt het buikspek in dunne plakjes en serveer het buikspek in pita broodjes met een lekkere frisse salade en eventueel BBQ saus.
  • Het buikspek is zowel warm als koud lekker.
  • Eet smakelijk!