Carpaccio van 'vergeten groenten', de naam zegt het al. Onze favoriet is pastinaak, heerlijk van smaak. In dit recept gaan we pastinaak en knolselderij poffen op de BBQ, je kan dit ook in de oven doen. We kruiden de pastinaak en knolselderij met 5 spices kruiden. Five-spice kruiden is van origine een Chinese specerijenmix dat bestaat uit vijf smaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami. Het kruidenmengsel bestaat uit: steranijs, kaneel, kruidnagel, peper en venkelzaad. Het is een heerlijk mengsel.
De carpaccio maken we af met gebakken runderlever en appeltjes. Runderlever is een super gezond en lekker stukje vlees. Van onze eigen gras gevoerde koeien snijden wij de lever in plakken, die je gemakkelijk kan bakken. Runderlever bevat veel vitamine en mineralen. Het rundvlees is afkomstig van ons eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. Wil je meer over lever lezen? Bekijk dan onze blog over runderlever.
Het gerecht kan je warm, lauw-warm of koud eten. De pastinaak en knolselderij kan je ook een dag van tevoren bereiden. Geniet van dit heerlijke recept!
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +