• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Chimichurri steak tartaar
3/4 personen
30 minuten

Chimichurri steak tartaar

Speciaal voor de komende feestdagen en alle etentjes die je nog gaat voorbereiden, hebben wij een te lekker recept gemaakt: Chimichurri steak tartaar. Een leuke variant op de klassieke steak tartaar. Je gaat zelf aan de slag met de Chimichurri dressing, die wordt het lekkerst als je het een dag van tevoren maakt. Alle smaken komen dan zo mooi tot zijn recht in het vlees. 

Wij gebruiken het vlees van ons eigen vee. Je kan verschillende soorten vlees gebruiken voor steak tartaar: ossenhaas, kogelbiefstuk, Hollandse biefstuk, entrecote etc. Wij gebruiken in dit recept ossenhaas, dat is het zachtste en onze favoriet. Snij of hak de biefstuk last minute, zo blijft de biefstuk mooi op kleur. 

Dit heb je nodig

  • 250 gram van je favoriete biefstuk (ossenhaas, kogelbiefstuk, Hollandse biefstuk, entrecote)
  • Toast/geroosterd brood
  • 4 kwarteleitjes
  • Rucola
  • Kapperappeltjes

  • Voor de Chimichurri:
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 1 bosje platte peterselie (15 gram)
  • ½ bosje oregano
  • ¼ bosje koriander
  • 8 takjes tijm
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 20 el olijfolie extra vierge
  • 2 el appelazijn

En zo maak je het

  • Begin een dag van tevoren met de chimichurri. Deze kan lekker intrekken, de chimichurri wordt dan nog lekkerder.
  • Snij de tenen knoflook, de ui, de rode peper en kruiden (peterselie, oregano & koriander) heel fijn.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  • Doe alles in een kommetje en meng met de olijfolie en de azijn.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Vind je de chimichurri nog te dik, voeg dan nog wat olijfolie toe.
  • Peper en zout de baksucade. Wij gebruiken gerookt zeezout voor de ultieme smaak explosie!
  • Snij of hak je favoriete biefstuk heel fijn, doe dit last minute zodat de biefstuk niet verkleurd.
  • Voeg 8 eetlepels chimichurri aan de biefstuk.
  • Je kan de kwarteleitjes rauw serveren of kort 2 miniten koken.
  • Serveer met rucola en geroosterd brood/toast.
  • Je kan dit gerecht als voorgerecht of als lunchgerecht serveren.
  • Eet smakelijk!