Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en een avocado kokosdressing, healthy comfort food voor doordeweeks of in het weekend. Je kan het gerecht goed van tevoren maken, dus ook voor doordeweeks is dit een lekker recept. In dit recept is het mager rundergehakt afkomstig van onze eigen koeien. Er zijn geen toevoegingen als conserveringsmiddelen toegevoegd aan ons gehakt. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we eigenlijk best trots op!
Wij gebruiken zoete aardappels, ook kan je gewone aardappels gebruiken. De aardappels poffen we in de oven. Wist je dat het heel goed is om aardappels te bereiden en deze een nacht in de koelkast te laten staan, voordat je ze eet? Een win-win op drukke dagen dus!
Het bonen-gehaktmengsel is binnen een handomdraai klaar met behulp van de ras el hanout kruidenmix. Dit is een kruidenmix welke je kant-en-klaar kan kopen, dit mengsel bestaat onder andere uit komijn, paprika, korianderzaad, kaneel, gember, peper, kurkuma, kardemom en nootmuskaat.
Door de heerlijke dressing doen we kokoskwark, je kan de dressing ook met gewone kwark maken. De kokoskwark geeft het recept een lekkere twist.
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +