Wil je een bijzonder gerecht maken? Wij zijn aan de slag gegaan met runderwangen. In één woord: genieten! Runderwangen zijn heerlijk vol van smaak. Net als varkens- en kalfswangen zijn runderwangen 'werkvlees'. Vlees wat dus veel gewerkt heeft. Het is mooi dooraderd, maar niet te vet. Een 'low & slow' bereiding is dan ook aan te raden. Je kan de runderwangen op de BBQ, in de oven, in de pan of in de snelkookpan bereiden.
Wij gebruiken smaakmakers als rozemarijn, tijm en gedroogde kruiden zoals komijn en gerookte paprikapoeder. Wij voegen onze eigen gemaakt bouillon toe. Neem de tijd voor dit gerecht, het duurt 4 tot 5 uur, voordat het vlees zacht is. De wang blijft één geheel en kan je in mooie stukjes snijden en verdelen. We maken naast de runderwangen een stamppotje van pastinaak en knolselderij met paddenstoelen en asperges.
Dit gerecht kan je 1-2 dagen van tevoren maken, dan trekken de smaken lekker door de hele stoofpot. Het wordt een feestje op je bord!
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +