• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Gevulde courgette met tartaar & tomaatjes
2/3 personen
25 minuten

Gevulde courgette met tartaar & tomaatjes

In deze tijd van het jaar is de courgette op zijn lekkerst! Gele, groene, grote, maar ook deze leuke mini courgettes vind je in de winkel. Voor dit recept kozen wij voor de mini courgette, deze zijn iets sneller klaar dan de grote courgette en hebben een iets stevigere bite. We maken een lekkere dressing van avocado bij dit recept. We gebruiken zwarte bonen, tomaatjes en vadouvan kruiden om van de courgette kleine smaakbommetjes te maken. Vadouvan is een mengsel van kruiden, gemaakt van kruiden met Franse en Indiase invloeden.

Wij vullen de courgette met tartaar. Tartaar is bij ons, heel mager gemalen rundvlees zonder toevoegingen. Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we trots op!

Dit heb je nodig

  • 3 tartaartjes (= 250 gram tartaar)
  • 4 kleine courgettes of 2 grote courgettes
  • 200 gram zwarte bonen
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram geraspte (oude) kaas
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • Rucola sla
  • Olijfolie
  • 1 el vadouvan kruiden (mengsel van oa kaneel, komijnzaad, knoflook, fenegriek, peper, ui, venkelzaad.)

  • Avocado dressing:
  • 1 avocado
  • 100 gram kwark
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl paprikapoeder, peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het vlees uit de koelkast.
  • Snij de courgettes doormidden. Hol de courgettes uit, zodat je een ‘bootje’ krijgt en straks de courgettes makkelijk kan vullen. Bewaar het vruchtvlees van de courgettes. Wij gebruiken een ‘meloenboor/meloenbolletjes snijder’.
  • Leg de courgettes in een ovenschaal met de bolle kan naar beneden en de uitgeholde kan naar boven. Bak de kleine courgettes 10 minuten in de oven en grote courgettes 5 minuten langer. Haal de courgettes uit de oven en laat de oven aan staan.
  • Snij de ui en knoflook fijn. De cherry tomaatjes halveren we.
  • Fruit de ui en knoflook in olijfolie met peper en zout een paar minuten.
  • Voeg vervolgens de tartaar toe en roerbak kort een paar minuten het tartaar rul.
  • Doe de kruiden, tomatenpuree, kaas, tomaatjes, het vruchtvlees van de courgette en de zwarte bonen in de pan. Bak dit geheel nog 3 minuten en haal de pan van het vuur.
  • Vul de courgettes met het gehaktmengsel en zet in de oven. Bak de kleine courgettes nog 10 minuten in de oven en grote courgettes 5 minuten langer.
  • Dressing: voeg alle ingrediënten voor de dressing in een kom, mix het geheel met de (staaf) mixer tot een romige dressing. Proef af met paprikapoeder, peper en zout.
  • Serveer de gevulde courgettes met de dressing en rucola sla.
  • Eet smakelijk!