Gevulde Griekse kip, dat klinkt heerlijk en heel makkelijk thuis te bereiden. Over het lekkerste stukje kip zijn de meningen verdeeld, veel van ons klanten en collega's zullen de kippendij als het lekkerste stukje bestempelen. Wij vinden welk je delen van de kip je ook gebruikt, met een goede bereidingen, passie en liefde wordt alles lekker ;-) Vandaag gaan we aan de slag met een kippenpoot. We gaan zelf een kiprollade maken. We vullen de kip met olijven, zongedroogde tomaatjes en feta kaas.
Je beent de kippenpoot uit of kijkt de slager lief aan. Alle botjes moeten uit de kippenpoot verwijderd worden, zodat we een lapje kip krijgen. De huid van de kippenpoot laten we erop zitten. We geven je graag tips in de winkel, hoe je te werk gaat. Als je dit echt gedoe vindt, gebruik dan kippendijen. De kippendij is zonder bot en kan je direct ana de slag.
Vervolgens ga je met de vulling aan de slag. Je rolt de rollade op als een echte slager, we bakken de kip en smullen maar!
Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De Van Eijk Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Daar zijn we trots op!
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +