• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Groentenstoofpot met feta & worstjes
4/5 personen
25 minuten

Groentenstoofpot met feta & worstjes

Dit recept bevat boordevol groenten en de lekkerste worstjes. Deze groentenstoof kan je maken met varkens- of runderworstjes. Wij hebben gekozen voor varkensworstjes. Wij zijn dol op saucijsjes, deze varkensworstjes, ook wel 'verse worst' genoemd, maken we van onze Duroc varkens. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. We maken onze verse worst zelf in onze eigen slagerij. De verse worst kruiden we licht met een kruidenmengsel zonder allergenen. Het is een worstje van een hoge kwaliteit, wat je terug proeft in deze stoofpot!

Zoete aardappel, pompoen, pastinaak en wortel, dat zijn de groenten in dit gerecht. We geven het recept wat pit door een rode peper en 5-spices kruiden. 5-spices is een Chinees kruidenmengsel, wat erg lekker is. De ingrediënten zijn; peper, venkelzaad, steranijs, kaneel en kruidnagel.
We gebruiken bouillon uit eigen keuken. Een goed recept voor bouillon, vind je in ons kookboek ‘Meat the Family’. We toppen het gerecht af met feta kaas!

Dit heb je nodig

  • 4 saucijsjes (varkens- of runderworstjes)
  • 100 gram feta
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram wortel
  • 300 gram pompoen
  • 250 gram zoete aardappel
  • 300 gram pastinaak
  • 200 gram bruine bonen
  • 400 gram tomatenblokjes (bio/blik)
  • 1 el Chinese 5 spices kruiden*
  • 400 ml runderbouillon
  • Olie, roomboter, peper & zout

En zo maak je het

  • Haal het vlees ruim van tevoren uit de koelkast.
  • Snipper de ui, peper en knoflook fijn.
  • Snij de pompoen, wortel, pastinaak en zoete aardappel in blokjes van 0.5 - 0.75 cm.
  • Fruit de ui, peper en knoflook zachtjes aan in de olie of roomboter, voor 2-3 minuten.
  • Roerbak de groenten vervolgens 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Meng de Chinese 5 spices kruiden* en de tomatenblokjes door de groenten.
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel 15-20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de groenten zacht zijn. Laat het geheel anders nog 5 minuten staan op laag vuur.
  • Bak de worstjes om en om bruin en haal van het vuur. Laat de worstjes iets afkoelen.
  • Voeg na 10 minuten de bruine bonen toe.
  • Snij de worstjes in stukjes van 1 cm. Voeg deze de laatste 5-10 minuten toe aan de groentenstoofpot.
  • Als de groenten en de worstjes gaar zijn, voeg de feta (kleine stukjes) toe en proef af met eventueel Chinese 5 spices kruiden, zout en/of peper.
  • Eet smakelijk!

    *Chinese 5 spices kruiden is een hele lekkere kruiden mix, de ingrediënten zijn; peper, venkelzaad, steranijs, kaneel en kruidnagel.