• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Kalfs Ribeye met gegrilde little gem
3/4 personen
15 minuten

Kalfs Ribeye met gegrilde little gem

Kalfs ribeye met gegrilde little gem. De Kalfs ribeye zit in de lende van het kalf. De Kalfs ribeye kenmerkt zich door de subtiele vetmarmering in het vlees. De ribeye is een heel zacht, smaakvol stukje vlees. De Kalfs ribeye combineren we met een slasoort: Little gem. Little gem is een heerlijke sla, het is een klein kropje sla. Little gem bevat veel gezonde voedingsstoffen en vitamine C. 

De dressing bij dit heerlijke gerecht maak je zelf, het is een avocado dressing. Je kan ervoor kiezen om de BBQ aan te steken voor dit gerecht, dat is overigens niet verplicht. Dit gerecht kan je ook maken met behulp van de grillpan. Het geheel serveer je lekker met de avocadodressing, Parmezaanse kaas en hazelnoten. 

Dit gerecht is snel klaar en een feestje aan tafel! 

Dit heb je nodig

  • 2 kalfsribeye van 250 gram p/st
  • 2-4 little gem sla
  • 100 gram hazelnoten
  • 75 gram Parmezaanse kaas

  • Avocado dressing:
  • 1 avocado
  • 100 gram zongedr. tomaatjes
  • 6 el olijfolie ev
  • 2 el water
  • 1 tl chilivlokken gedroogd
  • 1 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 citroen sap + rasp
  • Peper en (gerookt) zout

En zo maak je het

  • De little gem kan je in de grillpan of op de BBQ bereiden. Wanneer je kiest voor de BBQ verwarm de BBQ voor op 180 graden.
  • Haal het vlees ruim een uur van te voren uit de koelkast.
  • Snij de little gem doormidden. Grill de little gem enkele minu-ten op de BBQ of in de grillpan met de platte kant naar beneden, zodat er mooie grillstrepen ontstaan en zet apart.

  • Avocado dressing:
  • Doe alle ingrediënten een kom en pureer dit tot een gladde massa tot een dressing. Proef de dressing af met citroensap, -rasp, peper en zout.
  • Vind je de dressing te dik? Voeg naar smaak olijfolie, water of citroensap toe.
  • Snij of rasp de Parmezaanse kaas in (grove) vlokken.
  • Hak de hazelnoten in grove stukken.
  • Wanneer de little gem is afgekoeld kan je de deze heel serve-ren of in stukjes snijden.
  • Kalfs ribeye bakken:
  • Je kan er voor kiezen om de kalfs ribeye te grillen op de BBQ of in de grillpan.
  • We bakken de ribeye op hoog vuur om en om bruin, totdat de ribeye een mooie bruine kleur heeft. Vervolgens doen we de Kalfs ribeye op 80 graden in de oven of indirect op de BBQ.
  • De Kalfs ribeye is klaar als deze een kerntemperatuur van 48-50 graden heeft bereikt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Gerookt zeezout is een aanrader!
  • Serveer de little gem met de avocadodressing, Parmezaanse kaas, de hazelnoten en de kalfs ribeye.
  • Eet smakelijk!