• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Kippenvleugels met zoete aardappel frietjes
4/5 personen
45 minuten

Kippenvleugels met zoete aardappel frietjes

Kippenvleugels serveren we bij de borrel, tijdens de lunch of bij de avondmaaltijd. In dit recept maken we de rub (kruidenmengsel) zelf, we bereiden de kippenvleugels op de bbq. Je kan de kippenvleugels ook in de oven/grill bereiden. Wanneer je met de bbq aan de slag gaat, gebruiken we twee zones; 'Low & slow' en 'Hot & fast'. We roken de kippenvleugels eerst een half uur indirect, 'Low & slow'. Na dit half uur grillen we de kippenvleugels 'Hot & fast' direct boven de kolen. Wij gebruiken een handje appelrookhout en een handje rookhout peer. Een lekkere fruitige combinatie voor deze kippenvleugels. Kluiven maar! 

De frietjes maken we van zoete aardappel. Zoete aardappel is een heerlijke en gezonde groentesoort. We grillen de zoete aartdappel frietjes op de bbq, in de oven kan natuurlijk ook. Als de bbq of oven toch aanstaat, kan je ook nog wat extra gegrilde groenten maken. Dan heb je direct een lekkere maaltijd.  

Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De kippen zijn van het Tante Door ras. De kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat proef je!

Dit heb je nodig

  • 1 kg Kipvleugels
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 citroen, alleen de rasp
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl chipotle (gedroogde jalapeno pepers)
  • 2 tl gerookt zeezout
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 2 tl venkelpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl uienpoeder
  • Bij gebruik van de BBQ: handje appel + peer rookhout snippers
  • Optioneel: extra groenten om te grillen + BBQ saus

En zo maak je het

  • Verwarm de BBQ of oven voor op 160 graden.
  • Meng alle kruiden en de citroenrasp door elkaar.
  • Kruid/rub de kippenvleugels.
  • Snij de zoete aardappels in langwerpige frieten. Kook de zoete aardappel frietjes in 4 minuten beetgaar. Laat de frietjes afkoelen op een bord. 
  • Wij gebruiken een handje appel rookhout en een handje peer rookhout. Wij gebruiken een smokerbox. Als je deze niet hebt, week dan 30 minuten de rookhoutsnippers in water.
  • Als je de BBQ gebruikt en je hebt de mogelijkheid: bereid twee zones voor in je BBQ: ‘Low & slow’ (indirect) en ‘Hot & fast’ (direct).
  • Bij gebruik van de BBQ; we beginnen indirect. Rook de kipvleugels 30 minuten indirect.
  • Na 30 minuten, grill de kippenvleugels direct op de bbq. Ongeveer 15 minuten.
  • In de oven kan je gebruik maken van de grillstand.
  • Grill de zoete aardappelfrietjes kort op de BBQ of onder de grill totdat er mooie grillstreepjes ontstaan. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer de kippenvleugels met de zoete aardappel frietjes, eventueel met gegrilde groenten en (eigengemaakte) BBQ saus.
  • Eet smakelijk!