Kippenvleugels serveren we bij de borrel, tijdens de lunch of bij de avondmaaltijd. In dit recept maken we de rub (kruidenmengsel) zelf, we bereiden de kippenvleugels op de bbq. Je kan de kippenvleugels ook in de oven/grill bereiden. Wanneer je met de bbq aan de slag gaat, gebruiken we twee zones; 'Low & slow' en 'Hot & fast'. We roken de kippenvleugels eerst een half uur indirect, 'Low & slow'. Na dit half uur grillen we de kippenvleugels 'Hot & fast' direct boven de kolen. Wij gebruiken een handje appelrookhout en een handje rookhout peer. Een lekkere fruitige combinatie voor deze kippenvleugels. Kluiven maar!
De frietjes maken we van zoete aardappel. Zoete aardappel is een heerlijke en gezonde groentesoort. We grillen de zoete aartdappel frietjes op de bbq, in de oven kan natuurlijk ook. Als de bbq of oven toch aanstaat, kan je ook nog wat extra gegrilde groenten maken. Dan heb je direct een lekkere maaltijd.
Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De kippen zijn van het Tante Door ras. De kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat proef je!
© 2025 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +