• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Pastasalade met asperges & varkenshaas
2/3 personen
20 minuten

Pastasalade met asperges & varkenshaas

Er liggen weer volop asperges in de winkel. Er zijn verschillende manieren om dit 'witte goud' te bereiden. Voor dit recept hebben wij de asperges sousvide gegaard. Sous-vide komt van uit het Frans, ‘onder vacuüm’. Sous-vide is in een (vacuüm) zak koken in een waterbad. Dit klinkt spannend, niet waar? Sommige nieuwe ovens hebben ook een sous- vide functie en zijn er ook sous-vide sticks te koop. Ons sous-vide waterbad is een onmisbaar element in onze keuken. Wij zijn gek op sous-vide koken. In de horeca wordt er veel sous vide gekookt. Sous vide koken brengt een mooie garing aan je product. In ons kookboek vind je meer informatie over sousvide koken en lekkere recepten.

Uiteraard kan je de asperges ook op de klassieke manier bereiden, blancheren in kokend water. Wij hebben de asperges, na het blancheren of sous vide garen, op de BBQ gegrild voor die lekkere BBQ smaak. Je kan ervoor kiezen om de asperges van tevoren te bereiden en later te grillen, dan hoef je niet alles last minute te bereiden. De varkenshaas kan je in de pan bakken, in de oven bereiden of ook sous vide garen. Daar heb je ze weer, sous vide wat... horen we je denken ;-) Wij hebben de varkenshaas sous vide gegaard op 55 graden, 90 minuten met peper, zout en een takje rozemarijn. 

Deze pastasalade kan je koud, lauwwarm of warm serveren. De dressing doe je er als laatste door. Snij de varkenshaas over de pastasalade en dan genieten! 

De pastasalade kan je ook maken met (gedroogde) Spaanse serranoham of lamshaas

Dit heb je nodig

  • 1 varkenshaas
  • 500 gram witte asperges
  • 100 gram groene asperge tips
  • 150 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 80-120 gram volkoren fusilli pasta
  • 50 gram rucola sla
  • Roomboter

  • Dressing:
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram venkel
  • 100 gram huttenkase
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 citroensap + -rasp
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Deze pastasalade kan je koud, lauwwarm of warm serveren. Dus kies je favoriet!
  • Haal het vlees ruim een uur van tevoren uit de koelkast.
  • We beginnen met de dressing; rasp de venkel of hak deze fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de geitenkaas, huttenkase, dragon en nootmuskaat toe. Mix het geheel tot een gladde massa. Proef af met het citroensap, -rasp, peper en zout.
  • Schil de asperges en bereid ze naar wens. Wij hebben ervoor gekozen om de asperges met een klontje boter sousvide te garen op 85 graden, 40 minuten lang. Na het koken/sousvide garen, hebben wij de asperges kort gegrild.
  • Blancheer de doperwt en de groene asperges voor 2-3 minuten.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Doe de ingrediënten in de oven op 80 graden, wanneer je de pastasalade (lauw) warm wil eten.
  • Bak de varkenshaas om en om bruin, zet vervolgens het vuur laag. De totale bereidingstijd is 12-15 minuten. Pak je kerntemperatuur meter erbij, de perfecte varkenshaas is 56-58 graden. Wij hebben de varkenshaas sous vide gegaard op 55 graden, 90 minuten met peper, zout en een takje rozemarijn.
  • Meng de pasta, rucola, groenten en de dressing en snij hierop de varkenshaas in plakjes.
  • Eet smakelijk!