• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Portugese kip piri piri
2/3 personen
45 minuten

Portugese kip piri piri

Bom Dia! Deze Portugese kip piri piri laat spontaan de zon weer schijnen in jouw keuken. Carla raakte geïnspireerd tijdens een vakantie in Portugal door de heerlijke kip piri piri. We gingen er zelf mee aan de slag.

Je maakt de marinade zelf, het lekkerste is als de kip een nachtje in de marinade kan marineren, dan trekken de smaken er lekker in. Helaas schijnt hier de zon niet meer, dus voegen we herfstachtige groenten toe. Zelf maken we van aardappelen, kleine aardappelpartjes/blokjes. De groenten kruiden we in een verse kruiden-botermengsel. De groenten bereiden we samen met de kip in de oven. Lekker makkelijk dus!

Wij maken dit recept met kippenpoten, je kan de kippenpoten ook vervangen voor een hele kip. Ben je niet zo’n kluiver, kies dan voor kipdijvlees.

Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De Van Eijk Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Daar zijn we trots op!

 

Dit heb je nodig

  • 2 kippenpoten
  • 2 paprika’s
  • 400 gram aardappeltjes
  • 200 gram spruiten
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 takjes tijm
  • 25 gram Roomboter

  • Marinade:
  • 2 rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 80 ml olijfolie ev
  • 2 tl gerookte paprika poeder
  • 1 el chili (olijfolie) ev
  • 4 el citroensap
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Begin 1 dag van tevoren: doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en maal het fijn met de staafmixer.
  • Snij de kip in met een scherp mes. Leg de kippenpoten in een ovenschaal en marineer deze met alle marinade. Zet de kip een nacht in de koelkast.
  • Snij de paprika in repen van 2 cm en de aardappels in blokjes van 2 cm.
  • Kook of stoom de aardappelen en de spruiten voor 6-8 minuten voor, zodat deze beetgaar zijn.
  • Rits de blaadjes van de tijm en snij de rozemarijn fijn.
  • Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Laat dit zachtjes 5 minuutjes trekken.
  • Mix de groenten met het kruiden-botermengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de kippenpoten op een bakplaat in de oven voor 20 minuten.
  • Voeg na 20 minuten de aardappeltjes, paprika en spruitjes toe aan de bakplaat voor ongeveer 20-25 minuten. De kip moet een kerntemperatuur hebben van 72 graden, dan is de kip gaar.
  • Eet smakelijk!