• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Runderrollade met gevulde pastaschelpen
2/3 personen
25 minuten

Runderrollade met gevulde pastaschelpen

De Decembermaand vraagt om heerlijke recepten. Over twee weken is het kerst. Weet jij al wat er op het menu staat? Wij hebben inspiratie van rollades tot aan quiches op onze website staan. Speciaal voor deze feestdagen hebben we een nieuw recept ontwikkeld: Runderrollade met gevulde pastaschelpen. Ons testpanel is er unaniem over uit: het is een heerlijk recept! Geen stress, van tevoren een groot deel bereiden en je blaast je gasten omver.

Wij hebben gekozen voor een runderrollade van vlees van eigen vee, van onze gras gevoerd koeien. De runderrollade uit onze slagerij is een lekkere zachte rollade gemaakt. Deze rollade kan je kant-en-klaar bestellen, de rollade is opgeknoopt en gekruid. De vulling voor de pastaschelpen maak je van pompoen, spinazie, champignons, zongedroogde tomaatjes en vadouvan kruiden. Vadouvan kruiden is een heerlijke kruidenmix met oa kurkuma, kardemom, komijnzaad, venkelzaad, kaneel, chili, ui, mosterdzaad, knoflook en meer.

Dit heb je nodig

  • 500 gram runderrollade
  • 20 pastaschelpen (conchiglioni)
  • 250 gram pompoen (puree)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram verse bladspinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1,5 el vadouvan kruiden
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram gemende noten (gehakt)
  • Peper en zout
  • Roomboter
  • Olijfolie

En zo maak je het

  • Runderrollade
    De runderrollade uit onze slagerij is een lekkere zachte rollade gemaakt van rundvlees van ons eigen vee. Deze rollade is opgeknoopt en gekruid. Haal de runderrollade een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Een kerntemperatuurmeter maakt het leven een stuk makkelijker. De rollade kan rose-medium gegeten worden. De bereidingstijd van de runderrollade is ongeveer 20-25 minuten. De kerntemperatuur van 50-52 graden is aan te raden voor deze rollade. 
  • Bepaal hoe je de runderrollade wilt bereiden. De rollade kan in de pan, oven of op de BBQ bereid worden of sousvide.
  • Voeg boter en olijfolie in de pan/bbq en bak de runderrollade om en om bruin. Je kan de rollade zachtjes laten garen in de pan/bbq of schuif de rollade op 80 graden in de oven.
  • Wij hebben de rollade sousvide bereid. Trek de rollade vacuüm en gaar deze 2 uur lang op 50 graden. Na deze 2 uur, bak je de rollade rondom bruin in de pan of op de BBQ.

  • Gevulde pastaschelpen
    Kook de pastaschelpen volgens de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook of stoom de pompoen gaar. Pureer de pompoen. 
  • Snipper de ui, knoflook en snij de champignons en de zontomaatjes fijn.
  • Fruit de ui en knoflook zachtjes in de olie, 5-6 minuten.
  • Voeg de champignons toe voor 3-4 minuten op halfhoog vuur en daarna de spinazie totdat deze geslonken is.
  • Voeg de vadouvan kruiden, de zontomaatjes, de helft van de noten en de helft van de Parmezaanse kaas toe, roer het geheel nog 2 minuten. Voeg dit mengsel toe aan de pompoen. 
  • Vul de pastaschelpen met het mengsel en leg deze in een ovenschaal.
  • Verdeel de andere helft van de noten en de kaas over de pastaschelpen en zet de oven schaal 10 minuten in de oven om te gratineren.
  • Eet smakelijk!