• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Spinazie Tomatensoep
6/7 personen
30 minuten

Spinazie Tomatensoep

Een heerlijke soep, super gezond en makkelijk te maken! Dat klinkt als muziek in de oren van een foodlover, toch?

Wij zijn gek op tomatensoep, er lag nog spinazie in de koelkast. Als experiment hebben we de spinazie door de tomatensoep gedaan en wat denk je? Een super lekker soepje is het geworden, dus bij deze het recept! 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 6-8 personen

  • 1000 gr Vleestomaten
  • 300 gr spinazie
  • 300 gr rundergehakt
  • Van Eijk's gehaktkruiden
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1000 ml runderbouillon(zelf gemaakt of van een tablet)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • klein blikje tomatenpuree
  • peper/zout
  • olijfolie
  • roomboter

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place).
  • Maak de knoflook en ui schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Snij de tomaten in grove stukken.
  • Zet de soeppan op het vuur met de olijfolie.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten met peper en zout naar smaak.
  • Na 2 minuten voegen we de Italiaanse kruiden en de toma-tenpuree toe en bakken dit nogmaals 2 minuten.
  • Na 2 minuten voegen de tomatenstukken toe. Dit bakken we 1 minuut mee.
  • Voeg de warme bouillon toe en laat het geheel zachtjes 25 minuten pruttelen.
  • Meng ondertussen het rundergehakt, de gehaktkruiden en de Parmezaanse kaas. Maak vervolgens allemaal kleine soepbal-letjes.
  • We bakken de soepballetjes in roomboter in de pan mooi bruin, 4 minuten.
  • Voeg na 25 minuten de spinazie toe en laat de soep nog een paar minuten pruttelen.
  • Haal de soep van het vuur en pureer de soep met de staaf-mixer tot één geheel.
  • Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.
  • Doe de gehaktballetjes in de soepkom en giet de warme soep op de balletjes.
  • Als je soep over hebt, laat deze helemaal afkoelen in de koelkast en bewaar in kleine bajes in de vriezer. Dan heb je altijd iets om naar uit te kijken!
  • Eet smakelijk :-)