• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Spinaziequiche met kipgehakt
3/4 personen
30 minuten

Spinaziequiche met kipgehakt

Sint en zijn pieten in het land, het heerlijke avondje komt eraan! Tijdens pakjesavond, of middag, is niks lekkerders dan iets gezonds én lekker voedzaam te eten met elkaar. Deze Spinaziequiche met filodeeg en kipgehakt kan je perfect van tevoren bereiden, super lekker juist!

De quiche maken we met kipgehakt en ‘Geitenkaas Pezza’. Dit is een romige kaas met Italiaanse kruiden, knoflook, olijf en zongedroogde tomaat. Deze kaas is verkrijgbaar bij de betere kaasspecialiteiten winkel, kan je deze gekruide kaas niet vinden? Voeg dan geitenkaas naturel toe met extra gedroogde kruiden toe.

Dit heb je nodig

  • 250 gram kipgehakt
  • 200 gram Geitenkaas (pezza)
  • 300 gram oesterzwammen
  • 300 gram spinazie
  • 3 wortelen
  • 5 eieren
  • 5 vellen filodeeg
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl paprikapoeder
  • 75 gram walnoten
  • Olijfolie, peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Doe de vellen filodeeg in een schone, droge theedoek en laat voorzichtig ontdooien.
  • Snij de knoflook, ui in kleine blokjes.
  • De oesterzwammen mogen in wat grotere stukken.
  • De wortelen snijden we in plakjes van 0.5 cm.
  • Bak de spinazie kort, totdat het geslonken is. Laat afkoelen en druk voorzichtig het vocht uit de spinazie.
  • Bak in een wok of hapjespan op hoog vuur de oesterzwammen 3-4 minuten bruin.
  • Leg de oesterzwammen apart op een keukenpapier. Vervang indien nodig het keukenpapier, wanneer het keukenpapier te vochtig wordt.
  • Blancheer de wortelen 5-6 minuten, totdat deze beetgaar zijn en bewaar apart.
  • Fruit de ui en knoflook zachtjes 2-3 minuten met peper en zout.
  • Voeg het kipgehakt toe en rul dit gaar, ongeveer 3-4 minuten. Zet het vuur uit onder de pan.
  • Voeg vervolgens alle groenten samen in één pan en voeg de paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout toe. Roer goed door.
  • Hak de walnoten grof en voeg toe aan de pan.
  • Proef het geheel en voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Kluts de eieren in een aparte kom met peper en zout door elkaar.
  • Vet een quichevorm of ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier en het filodeeg. Zorg dat het filodeeg uitsteekt, zodat je deze straks dicht kan vouwen over de quiche.
  • Doe het groenten mengsel in de quichevorm en giet het eimengsel er gelijkmatig over. Bewaar een klein beetje eimengsel apart.
  • Snij de geitenkaas pezza in blokjes en verdeel over de quiche.
  • Vouw de filodeeg bladeren over de quiche als een dakje en bestrijk met het restje eimengsel.
  • Zet de spinaziequiche voor 30 minuten in de oven.
  • Laat de quiche eerst 15-20 minuten afkoelen voordat je deze aansnijdt.
  • Eet smakelijk.