• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Tagliata met Black Angus Chuck Flap
3/4 personen
15 minuten

Tagliata met Black Angus Chuck Flap

Een aantal weken geleden hebben wij een bezoek gebracht aan onze leverancier van ons Black Angus vlees. Er zijn verschillende soorten Black Angus rassen te verkrijgen, echter willen wij alleen de beste kwaliteit. Er is veel verschil in kwaliteit. Wij kiezen voor top kwaliteit niet alleen in smaak, maar kiezen ook voor een goede herkomst van onze runderen, antibiotica vrij en een goed leven voor onze dieren. Tijdens ons gesprek kwamen we op een bijzonder stukje vlees: Chuck Flap Meat. Wij gingen vol inspiratie naar huis en doken direct de keuken in. We zijn helemaal verkocht door dit stukje vlees: Black Angus Chuck Flap. Wow, dit is echt een feestje op je bord!

Bij dit heerlijke stukje vlees hebben we een Tagliata gemaakt. Tagliata komt uit Italië en is een Italiaanse biefstuksalade. Tagliata komt van tagliere, wat snijden betekent in het Italiaans. Wij hebben onze eigen draai aan deze salade gegeven. Uiteraard speelt de Black Angus Chuck Flap de hoofdrol in dit heerlijke gerecht. De tomaatjes in dit gerecht kan je uit een pot gebruiken, maar je kan ze ook zelf drogen in de oven. Super lekker om het zelf te maken, kleine smaakbommetjes tover je uit je eigen oven. Je serveert het als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht.

We hopen dat je net zo gaat genieten als wij hebben gedaan, van dit mooie gerecht! Eet smakelijk.

Dit heb je nodig

  • 400 gram een steak naar keuze: Black Angus Chuck Flap, Ossenhaas, Ribeye of Bavette
  • 75 gram Rucola sla
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes (zelf maken, zie recept of uit pot)
  • 250 gram Paddenstoelenmix
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el Balsamico azijn
  • Roomboter, peper en Maldon (gerookt) zout

  • Tomaatjes zelf drogen:
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 1 el tijm
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden

En zo maak je het

  • Tomaatjes zelf drogen:
  • Verwarm de oven voor op 110-120 graden. Maak iets meer dan je voor het recept nodig hebt, de oven staat toch aan!
  • Snij alle tomaatjes doormidden, voeg de gesneden tomaten, de knoflook, de olijfolie en de gedroogde kruiden in een kom en mix het geheel.
  • Peper en zout het geheel.
  • Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven.
  • Doe de tomaatjes voor ongeveer 2-3 uur in de oven. Check tussentijds de gewenste gaarheid.
  • Na 2-3 uur laat je de tomaten helemaal afkoelen.
  • Tagliata:
  • Bruineer de pijnboompitjes in een pannetje.
  • Rasp de Parmezaanse kaas in grovere stukken of lange linten.
  • Doe de rucola sla in een kom en meng met de balsamico azijn.
  • Snij de paddenstoelen doormidden en bak deze op hoog vuur 3-4 minuten.
  • Als alles klaar staat, bakken we je favoriete steak. De steak (Ribeye, Bavette of Ossenhaas) kan in de pan, op de BBQ of in de oven bereid worden. Als je kiest voor de pan, doe je een klein beetje vetstof in de pan. We bakken de steak op hoog vuur om en om bruin, totdat je een mooie bruine kleur heeft.
  • Vervolgens doen we de steak op 80 graden in de oven of indirect op de BBQ. Je favoriete steak is klaar als deze een kerntemperatuur van 48-50 graden heeft bereikt.
  • Voeg naar smaak peper en (gerookt) zout toe.
  • Trancheer het vlees in mooie plakjes.
  • Maak de borden op met de rucola sla, de tomaatjes, de paddenstoelen mix, de Parmezaanse kaas en als laatste de steak in mooie plakjes.
  • Serveer eventueel met desem brood.
  • Eet smakelijk!