Een traybake, een hippe term voor bakplaat, wat super handig is dat je de hele maaltijd op één bakplaat in de oven bereid. Wij maken de traybake met lekkere winterse groenten; spruitjes en boerenkool. Deze traybake serveren we met runderballetjes en een lekkere dressing.
Wist je dat boerenkool en spruitjes super gezond zijn? Boerenkool wordt zelfs ‘superfoods’ genoemd en spruitjes bevatten veel vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen.
We maken de rundergehaktballetjes van onze runderworstjes. De verse runderworst wordt ook wel saucijs genoemd. De verse runderworst kruiden we licht met een kruidenmengsel zonder allergenen. Dus je kan hiermee gelijk aan de slag om er gehaktballetjes van te maken. Vind je dit te veel werk, snij dan de runderworstjes in stukjes van 1.5-2 cm met een scherp mes.
Je kan de traybake en de dressing een dag of een paar uur van tevoren bereiden, dan schuif iets voor etenstijd je de traybake zo de oven in en kan je helemaal snel aan tafel. Eet lekker!
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +