• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Vitello met truffel tonijndressing
3/4 personen
15 minuten

Vitello met truffel tonijndressing

We kennen vast allemaal het gerecht 'Vitello tonato', een heerlijk Italiaans gerecht. Vitello is Italiaans voor kalfsvlees en tonnato betekent tonijndressing. We maken geen klassieke tonijndressing, maar net even anders. We gebruiken kwark, voor de healthy variant van deze tonijndressing. We voegen een klein beetje truffeltapenade toe, zodat je nooit meer een andere dressing wilt maken. 

Dit recept kan je gebruiken als voorgerecht, lunchgerecht of serveren tijdens de brunch of borrel. De dressing kan je ook een paar uur van tevoren maken of een dag van tevoren. Door de dressing van te voren te maken, wordt deze nog lekkerder. Dit recept staat zo op tafel. Nodig je gasten alvast maar uit voor de Paasbrunch of diner!

In onze winkel maken we de vitello van gebraden kalfsfricandeau. Een heerlijk mooi, mager stukje kalfsvlees. We snijden de vitello op de snijmachine, zodat je mooie dunne plakjes hebt. 

Dit heb je nodig

  • 4 x 80 gram Vitello (gebraden kalfsfricandeau)
  • 1 blikje tonijn in water (160 gram)
  • 1 potje kappertjesappeltjes
  • 1 tl truffeltapenade
  • 4 takjes platte peterselie
  • ¼ citroen
  • 4 el kwark
  • 1 el mayonaise (zonder suiker)
  • 100 gram rucola
  • 8 stuks zongedroogde tomaatjes
  • 1 (volkoren) boterham
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • We beginnen met de truffel tonijndressing. Deze dressing kan je ook een dag van tevoren maken, dan wordt de dressing nog lekkerder.
  • Doe de ingrediënten in een kom: tonijn (uitgelekt), 4 stuks kappertjesappeltjes, 4 el kwark, 1 el mayonaise, 4 takjes peterselie (alleen de blaadjes) en het sap van een halve citroen. Mix dit met de blender tot een egale massa.
  • Lepel de truffeltapenade door de dressing, proef af met peper en zout. Voeg naar smaak citroensap toe en/of truffeltapenade. Let op dat de smaken later nog meer doorwerken in de dressing.
  • De croutons maken we van een (volkoren) boterham. Snij de boterham in kleine blokjes en snij de knoflooktenen fijn. Doe 1 el olie in de pan en fruit hierin zachtjes de knoflook. Verwijder na 3 minuten de knoflook uit de pan en voeg de boterhamstukjes toe aan de pan. Blijf erbij staan. Bak de boterhamstukjes op middelhoog vuur krokant.
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  • Gebruik 2 tot 3 kapperappeltjes per persoon voor de garnering. Snij de grote doormidden.
  • Maak de borden op: leg wat rucola op het bord. Maak rolletjes of roosjes van de vitello. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en de kapperappeltjes over het bord.
  • Maak het gerecht af met de heerlijke truffel tonijndressing.
  • Eet smakelijk!