• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Vitello rollade met paddenstoelenpasta
3/4 personen
40 minuten

Vitello rollade met paddenstoelenpasta

Dit heerlijke recept maak je met onze Vitello rollade. De Vitello rollade is een lekker rollade gemaakt van het beste vlees van het kalf. De Vitello rollade is heerlijk zacht van smaak. Onze Vitello rollade is gevuld met parmaham, zongedroogde tomaatjes en walnoten. De Vitello rollade is afgemaakt met een heerlijke truffeldressing. Je koopt de rollade kant-en-klaar, onze slagers hebben deze al voor je gemaakt. Hier hoef je verder helemaal niks aan te doen, alleen nog te bereiden. 

Je gaat zelf aan de slag met de paddenstoelenpasta. We gebruiken hiervoor een mix van paddenstoelen, welke je lekker vindt. Wij kiezen onder andere voor kastanjechampignons, shiitakes en oesterzwammen. De saus maak je met runderbouillon. Dit kan je zelf maken, of wij hebben het al gemaakt voor je!

Onze runderbouillon maken we in onze slagerij. Runderbouillon wordt ook bottenbouillon genoemd. Onze bouillon is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel erg gezond. Runderbouillon zit bomvol goede vitamines en mineralen. Wij maken de runderbouillon van botten van onze eigen koeien. Wij gebruiken geen toevoegingen, smaakversterkers of conserveringsmiddelen.

Dat wordt genieten tijdens de feestdagen! 

Dit heb je nodig

  • 1 kg vitello rollade
  • 250 gram pappardelle pasta
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram Italiaanse verse kruiden (tijm, salie, rozemarijn, oregano)
  • 400 gram paddenstoelen
  • 6-8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 venkel
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 200 ml runderbouillon
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • Roomboter, Olijfolie
  • Zout en peper

En zo maak je het

  • Vitello rollade
  • De Vitello rollade is een lekkere rollade gemaakt van het beste vlees van het kalf. De Vitello rollade is heerlijk zacht van smaak. Onze Vitello rollade is gevuld met parmaham, zongedroogde tomaatjes, walnoten & truffeldressing. De rollade is kant-en-klaar, onze slagers hebben deze al voor je gemaakt.
    Haal de rollade een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Bepaal hoe je de Vitello rollade wilt bereiden. De rollade kan in de pan, oven of op de BBQ bereid worden of sousvide.
  • Een kerntemperatuurmeter maakt het leven een stuk makkelijker. De bereidingstijd van de Vitello rollade van 1 kg is ongeveer 30-40 minuten. De kerntemperatuur is 48-52 graden.
  • Voeg boter en olijfolie in de pan/bbq en bak de Vitello rollade om en om bruin. Je kan de rollade zachtjes laten garen in de pan/bbq of schuif de rollade op 80 graden in de oven, totdat de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Wij hebben de rollade sousvide bereid. Trek de rollade vacuüm en gaar deze 2 uur lang op 48 graden. Na deze 2 uur, bak je de rollade rondom bruin in de pan of op de BBQ.
  • Paddenstoelenpasta
  • Snipper de ui en knoflook fijn. Snij de verse kruiden fijn en fruit met de ui en knoflook in de pan voor 3-4 minuten.
  • Snij de venkel en zontomaatjes in kleine stukjes.
  • Snij de paddenstoelen in 2-en of in 4-en, afhankelijk van de paddenstoel. Voeg dit toe aan de pan en roerbak 5-6 minuten.
  • Voeg de runderbouillon aan de pan toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas toe en roer het geheel door.
  • Blancheer de doperwten 4 minuten.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Meng alles door elkaar en snij de rollade aan.
  • Eet smakelijk, geniet van de feestdagen!