• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.6
  • 9.6
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Woksalade met oosterse kipsspies & wok komkommer
2/3 personen
25 minuten

Woksalade met oosterse kipsspies & wok komkommer

In ons kookboek ‘Meat the Family’ vind je het recept van deze heerlijke kipspiesjes! Wij delen het hier met je. De kipspiesjes eet je met een woksalade.

Deze woksalade maken we met rijst, paksoi een eigengemaakt snelle dressing en een ‘wok komkommer’. Bij de groenteboerderij in Pijnacker zagen we deze stekelachtige komkommer. De wok komkommer is een stevigere smaakvolle komkommer, perfect om te roerbakken.

Je kan de salade zowel koud als (lauw)warm serveren. Steek de BBQ alvast aan, of bak de kipspiesjes in de pan!

Dit heb je nodig

  • 500 gram Kippendijvlees in saté-blokken
  • 1 wok komkommer
  • 150 gram (zilvervlies) rijst
  • 150 gram geraspte wortel
  • 1 paksoi
  • 120 gram edamame bonen
  • 1 rode paprika
  • 3 lente ui
  • 50 gram pinda’s (ongezout)

  • Dressing woksalade:
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el gember
  • 1 limoen

  • Marinade kip:
  • 1⁄2 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el gember
  • 1 limoen
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 ½ tl komijn
  • zout, peper
  • 1 ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el Zonnebloemolie

En zo maak je het

  • Marineer de kip 12 uur van tevoren, of een dag van tevoren!
  • Je kan de woksalade koud of (lauw) warm eten

  • Kip marineren:
  • Maak de marinade van de kip, het liefst een dag van tevoren. Dan trekken alle smaken er lekker in! Snij de peper, knoflook, en gember fijn. Rasp de limoen en pers vervolgens het sap uit de limoen.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de kip in de marinade voor minimaal 12 uur.

  • Dressing en woksalade:
  • Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen, bewaar de dressing apart.
  • Snij de wok komkommer, paprika en de lente ui in kleine stukjes. Snijd de paksoi en bewaar het witte en groene gedeelte apart.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Roerbak de wok komkommer, paksoi (witte gedeelte), paprika in 3-4 minuten beetgaar.
  • Voeg de wortel, edamame bonen en de paksoi (groene gedeelte) toe aan de wok. Roer alle groenten door elkaar. Zet het vuur onder de pan uit.
  • Doe de kipstukjes aan satéstokjes en bak de kipdijspies 10-12 minuten bruin in de (grill) pan of op de BBQ.
  • Wanneer je de groenten warm wil serveren, warm het gerecht zachtjes op.
  • Doe de dressing vlak voor het serveren over de woksalade en maak af met de lente ui en de pinda’s.
  • Eet smakelijk!