Donderdag 24 mei is het Dag van de Slager. Op deze dag laten we (jonge) mensen de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak zien en hopen we ze te enthousiasmeren voor een carrière in de ambachtelijke slagerswereld.
Jong geleerd, oud gedaan
Het thema dit jaar is ‘jong geleerd, oud gedaan’. Wij zijn dit jaar gekozen als boegbeeld van Dag van de Slager, omdat we hier volledig op aansluiten. Dochter Carla en zoon Walter hebben het slagersvak van vader Aad van Eijk geleerd en het familiebedrijf met trots overgenomen.
Waar komt vlees vandaan?
Je leest het in de media en hoort het op straat. Kinderen hebben tegenwoordig geen idee waar vlees vandaan komt. De link tussen het lapje vlees en het dier wordt niet meer gelegd. Hoe wordt vlees vlees? Welke soorten vlees zijn er en wat kost het? Tijdens de Dag van de Slager komen er leerlingen van de bovenbouw bij ons op bezoek voor een educatieve rondleiding door de slagerij. Bovendien mogen ze zelf hamburgers maken.
Wedstrijd basisscholen
Basisscholen in de gemeente Voorschoten zijn uitgenodigd deel te nemen aan een wedstrijd, waarbij ze moeten raden hoeveel grillworsten ze nodig hebben om de afstand van hun klas naar de slagerij te overbruggen en een slagzin af moeten maken. De winnende klas is aanwezig tijdens Dag van de Slager.
Ochtendprogramma
- 10:30 uur Inloop/ winnende klas arriveert
- 10:35 uur Welkom door Carla van Eijk, eigenaar Slagerij Aad van Eijk en bestuurslid Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie
- 10:40 uur Rondleiding in groepjes door de ambachtelijke slagerij door Walter van Eijk
- 10:40 uur Start hamburger-les voor kinderen
- 11:00 uur Hamburger-lunch bereid op de BBQ op het terras
- 11:30 uur Afsluiting