Een ouderwets lekker stukje vlees, tijd om de karbonade eens in het zonnetje te zetten. Vandaar deze ode aan de karbonade.
De karbonade is er is een aantal verschillende soorten; schouder-, rib-, haaskarbonade. Zelf verkopen wij ook nog de Boerenkarbonade. Een zelfverzonnen naam voor een karbonade met een spek- en zwoerdrandje.
Naast verschillende karbonades, zijn er ok veel verschillende rassen varkens in ons land. Ons varkensvlees is van het ras Duroc d'Olives en is sappig, lekker en mals. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. Duroc d'Olives varkensvlees heeft een lichte marmering en is wereldwijd gekend om de malsheid van het vlees. De karbonades van het Duroc d’Olives ras, is zoals varkensvlees zoals het varkensvlees hoort te smaken! ‘De smaak van vroeger’, krijgen wij in de winkel vaak te horen.
Een aantal jaar geleden kwam ons vaak te horen dat de jeugd nooit een karbonade eet. Wat? Ons slagershart stond korte tijd even stil, snel pakte we de draad weer op en maakte een video hoe de karbonade te bakken. De jeugd ging weer aan de karbonade en wij kregen weer lucht. In de afgelopen jaren zijn we dan ook meer varkensvlees van het Duroc varken gaan verkopen.
We hebben een recept gemaakt waar de Karbonade de hoofdrol speelt. Mooie groenten zoals de zoete aardappel, pompoen en kastanjechampignons laten zich goed combineren bij kwalitatief goed varkensvlees. We gebruiken kruiden als komijn, paprikapoeder en nootmuskaat. Bekijk onze website voor ons nieuwste recept: Karbonade & groenten uit de oven.
De karbonade kan in de pan, bbq of oven bereid worden. De karbonade kan je het beste om en om op middel hoog vuur bruin bakken en dan zachtjes nog 14-15 minuten laten gaan. De kerntemperatuur van 62 graden is aan te raden voor de karbonade.
Smaakt dit naar meer? bestel met gemak je lievelings-karbonade online in onze webshop.