Een aantal jaar geleden kwam ons vaak te horen dat de jeugd nooit een karbonade eet. Wat? Ons slagershart stond korte tijd even stil, snel pakte we de draad weer op en maakte een video hoe de karbonade te bakken. De jeugd ging weer aan de karbonade en wij kregen weer lucht. In de afgelopen jaren zijn we dan ook meer varkensvlees van het Duroc varken gaan verkopen. Lees verder in ons blog bericht, waar we een ode aan de Karbonade doen!
Het is vandaag 'perfect' weer om een lekkere ovenschotel te maken, vol met verse groenten en een lekkere karbonade. Wij verkopen het varkensvlees van het Duroc ras. Het dankt zijn unieke smaak aan het feit dat de varkens een goed leven hebben gehad en speciaal voer krijgen. Duroc d'Olives varkensvlees heeft een lichte marmering en is wereldwijd gekend om de malsheid van het vlees.
We hebben een recept gemaakt waar de Karbonade de hoofdrol speelt. Mooie groenten zoals de zoete aardappel, pompoen en kastanjechampignons laten zich goed combineren bij kwalitatief goed varkensvlees. Als je niet zo van pompoen houdt, kan je ook bonen of venkel toevoegen aan het recept. We gebruiken kruiden als komijn, paprikapoeder en nootmuskaat.
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +
Bestellingen Feestdagen
Gourmetvlees, wild, kalkoen & salades
doen wij dit jaar op bestelling.
Bestellen kan t/m 18-12
Kerstspecialiteiten zoals rollades,
ossenhaas, carpaccio, vleeswaren etc
kan je zonder bestelling in de winkel afhalen.
De kwaliteit is zoals je van ons gewend bent.
Wij geven je graag het beste bewaaradvies.
We zien je graag bij ons in de
webshop en/of in de winkel.
Wij staan voor je klaar!