Nodig je leukste vrienden of lieve familie uit, doe de boodschappen, duik de keuken in, doe je mooiste feestjurk of -pak aan en ga aan de slag met dit heerlijke recept!
Ossobuco maak je van kalfsschenkels. Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker die zijn oorsprong heeft in Milaan. Als je de juiste bereidingswijze toepast wordt de kalfsschenkel heel zacht en mals. Dit gerecht is een recept wat even wat tijd kost, het is het meer dan waard. Wij bereiden de kalfsossobuco in de snelkookpan. Wij kunnen niet meer zonder een snelkookpan, het gerecht in de snelkookpan is binnen 1/5 van de tijd gereed. Binnen 30 minuten is de ossobuco dus klaar. Als je geen snelkookpan hebt, kan je het gerecht in een braadpan maken of in de oven bereiden.
Wij eten de ossobuco met mini gnocchi. Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, gemaakt van aardappel en pastameel. De gnocchi met de herfstgroenten maken we op smaak met een doperwtenpesto, een healthy variant! Pastinaak, spruitjes en kastanjes maken het gerecht af. De kastanjes kopen wij voorgekookt, je hoeft ze dan alleen maar kort te blancheren.
Geniet van dit recept, eet smakelijk.
© 2024 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +