per 500 gram € 8,50
De schenkel, ook wel runderschenkel genoemd. De schenkels worden door de slager in plakken gezaagd. De schenkel komt uit de bovenpoot van de koe. De schenkel bestaat uit vlees en merg. De schenkel is daarom erg geschikt om een lekkere soep van te maken met een krachtige bouillon of voor een stoofpot.
Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we trots op!
Eén schenkel weegt ongeveer 400 gram en is per stuk gemakkelijk online te bestellen. Bestel voor 12:00 uur en haal het morgen op in de winkel. Of kies zelf een datum wanneer je de bestelling ophaalt in de winkel of thuis laat bezorgen, wanneer het jou uitkomt.
Een schenkel is een heerlijke basis voor een soep.
Zet de soeppan met water, groenten en kruiden op het vuur en leg de runderschenkel in het water, laat aan de kook komen. Tijdens het verhitten van het water en de runderschenkel drijven gestolde eiwitdeeltjes naar de oppervlakte, laat 5-10 min zachtjes borrelen en schuim dan af voor een heldere bouillon.
Voeg na het afschuimen de soepgroente toe aan het water en laat mee trekken. Laat het geheel zachtjes 3 uur trekken. De bouillon is een lekkere basis voor bijvoorbeeld tomaten- of groentesoep.
Koelkast < 4 graden: 3 dagen, Vacuüm 6 dagen. Vriezer <-18 graden: 3 maanden.
Dit product bevat geen allergenen.
€ 8,50 € 17,00 per kg
De schenkel, ook wel runderschenkel genoemd. De schenkels worden door de slager in plakken gezaagd. De schenkel komt uit de bovenpoot van de koe. De schenkel bestaat uit vlees en merg. De schenkel is daarom erg geschikt om een lekkere soep van te maken met een krachtige bouillon of voor een stoofpot.
Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we trots op!
Eén schenkel weegt ongeveer 400 gram en is per stuk gemakkelijk online te bestellen. Bestel voor 12:00 uur en haal het morgen op in de winkel. Of kies zelf een datum wanneer je de bestelling ophaalt in de winkel of thuis laat bezorgen, wanneer het jou uitkomt.
Een schenkel is een heerlijke basis voor een soep.
Zet de soeppan met water, groenten en kruiden op het vuur en leg de runderschenkel in het water, laat aan de kook komen. Tijdens het verhitten van het water en de runderschenkel drijven gestolde eiwitdeeltjes naar de oppervlakte, laat 5-10 min zachtjes borrelen en schuim dan af voor een heldere bouillon.
Voeg na het afschuimen de soepgroente toe aan het water en laat mee trekken. Laat het geheel zachtjes 3 uur trekken. De bouillon is een lekkere basis voor bijvoorbeeld tomaten- of groentesoep.
Koelkast < 4 graden: 3 dagen, Vacuüm 6 dagen. Vriezer <-18 graden: 3 maanden.
Dit product bevat geen allergenen.
© 2025 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +