• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees

Gevlinderde kip

Bereidingstijd: 30 tot 60 minuten

Een hele kip te droog van de BBQ of uit de oven? Dit is verleden tijd! Hierbij één van onze favoriete kiprecepten; de gevlinderde kip.
Kip en een vlinder, juist ja! We 'vlinderen' de kip. Door de kip te vlinderen, eigenlijk de kip opensnijden, gaart de kip gelijkmatiger en wordt de kip overal lekker sappig.
Als jij onze slager heel lief aankijkt, doet hij het vast voor je ;-)

Een gevlinderde kip zorgt voor een langzame, gelijkmatige garing, met als resultaat een heerlijk malse kip. Tip: bestel je hele kip op tijd, zodat de slager tijd heeft om deze voor jou te vlinderen. Als de BBQ of oven toch aanstaat, leg er wat groenten bij met Parmezaanse kaas als topping, een heerlijke win-win.

Wil je zelf aan de slag met een BBQ rub en BBQ saus uit eigen keuken? Bekijk onze recepten in ons kookboek 'Meat the Family'.  

Pannukakku, Finse ovenpannekoek

Bereidingstijd: 30 tot 60 minuten

Pannu… hoe? Pannukakku betekent pannenkoek in het Fins.

Met een Finse moeder stond er in huize van Eijk vaak Finse gerechten op het menu. Een pannukakku is een gezonde dikke pannenkoek van havermout, welke je in de oven bereidt. Wij gaan voor een gezonde versie, een hartige variant voor bij het ontbijt met spek, lunch of onderweg en een zoete variant met fruit voor tussendoor of als dessert.

Dus voor een healthy dessert of ontbijt kan je ook bij de slager terecht :-)

#nietvaneigenvee

Hartige wafel met kipfilet & dressing van zongedroogde tomaatjes

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Een aantal jaren geleden maakten we het recept: ‘Hartige wafels met carpaccio & truffel’. Het recept werd duizenden keren gemaakt en we kregen heel veel leuke reacties. Met Moederdag in aantocht bereiden wij een heerlijke lunch, voor deze lunch hebben wij een nieuwe wafel ontwikkeld. Een hartige wafel met zoete aardappel, kipfilet en een dressing van zongedroogde tomaatjes.

Wij gebruiken kipfilet, deze garen wij sousvide 1 uur op 60 graden. Ook kan je ervoor kiezen om een kipfilet of een kipdij te bakken in de pan. Ga je voor snel en gemak, kies dan voor de gebraden kipfilet, gerookte kipfilet of kiprollade. Het beslag van de wafels en dressing zijn perfect van tevoren te breiden.

Heb je geen wafelijzer? Geen paniek, gebruik je tosti apparaat of maak van het beslag mini pannenkoekjes in de koekenpan.

Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en kokosdressing

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten, 30 tot 60 minuten

Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en een avocado kokosdressing, healthy comfort food voor doordeweeks of in het weekend. Je kan het gerecht goed van tevoren maken, dus ook voor doordeweeks is dit een lekker recept. In dit recept is het mager rundergehakt afkomstig van onze eigen koeien. Er zijn geen toevoegingen als conserveringsmiddelen toegevoegd aan ons gehakt. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we eigenlijk best trots op!

Wij gebruiken zoete aardappels, ook kan je gewone aardappels gebruiken. De aardappels poffen we in de oven. Wist je dat het heel goed is om aardappels te bereiden en deze een nacht in de koelkast te laten staan, voordat je ze eet? Een win-win op drukke dagen dus!

Het bonen-gehaktmengsel is binnen een handomdraai klaar met behulp van de ras el hanout kruidenmix. Dit is een kruidenmix welke je kant-en-klaar kan kopen, dit mengsel bestaat onder andere uit komijn, paprika, korianderzaad, kaneel, gember, peper, kurkuma, kardemom en nootmuskaat.

Door de heerlijke dressing doen we kokoskwark, je kan de dressing ook met gewone kwark maken. De kokoskwark geeft het recept een lekkere twist.

Pork sandwich met zuurkool

Bereidingstijd: 90 minuten en langer

Krijg je gasten? Dan hebben we een heerlijk recept voor jou; een pork sandwich met zuurkool en eigengemaakt mosterd-kwark dressing. Je kan het perfect een dag van tevoren bereiden, dus een stress vrije lunch of diner.

We maken de pork sandwich van een oerhammetje of procureur. Onze oerhammetjes en procureur zijn van het Duroc varkensras. Duroc d'Olives kenmerkt zich zoals het varkensvlees hoort te smaken; puur!

We gaan het vlees roken op de BBQ, wat een super lekkere smaak geeft. Je kan het vlees op de BBQ of in de oven bereiden. In dit recept kiezen wij voor de BBQ. We bouwen de BBQ indirect op. We gaan het oerhammetje 'low & slow' bereiden. Het is een eenvoudig recept, met een lekkere dressing. Koop bij een goede bakker (desem) brood, wat je zelf in plakken kan snijden.

Neem eens een kijkje in de webshop bij het 'Oerham pakket' of ‘Pulled pork pakket', dan heb je direct bijna ingrediënten in huis om aan de slag te gaan. Tip: Maak extra veel, zodat je er extra lang van kan genieten ;-)